RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu ar organiza referendum pentru Roșia Montană: Să vedem dacă românii sunt de acord sa începem exploatarea

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat joi, într-o discuție cu jurnaliștii la Palatul Victoria, că vrea organizarea unui referendum pentru Roșia Montană, pentru a vedea dacă românii sunt de acord cu exploatarea aurului.

FOTO Inquam Photos

FOTO Inquam Photos

„Eu aș zice sa organizăm referendum pentru Roșia Montană. Să vedem dacă românii sunt de acord sa începem exploatarea aurului, le-a spus premierul Marcel Ciolacu jurnaliștilor, potrivit Digi24.

  

Afirmația vine în contextul în care vineri se așteptată pronunţarea deciziei de către instanţa arbitrală internaţională privind despăgubirile sau posibilitatea exploatării aurului de la Roșia Montană.

Decizia definitivă în cazul Roșia Montană, daca statul roman va fi obligat la despagubiri sau nu, era așteptată încă de pe 10 februarie.

Premierul Marcel Ciolacu s-a arătat convins luna trecută că vor exista discuții cu compania Gabriel Resources privind sumele datorate de stat, în contextul în care guvernul se așteaptă ca Tribunalul Băncii Mondiale să dea o decizie nefavorabilă României în procesul pentru proiectul aurifer din Apuseni.

Șeful Guvernului a afirmat atunci că va solicita toate documentele referitoare la proces, „astfel încât românii cu toții să știe adevărul”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Eugen Nicolicea anunță că va ataca în instanţă eliminarea pensiilor parlamentarilor

Redacția

Şefă de promoţie, printre elevii eliminaţi din Bacalaureat pentru fraudă: „Merg în instanţă. Îmi vreau diploma înapoi!“

Redacția

Cum au fost surprinși Ronaldo și iubita lui, Georgina, în vacanța pe care și-o petrec pe iaht, în Sardinia

Redacția
Încarcă...