NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Chioșcurile și construcțiile agenților economici cu datorii la bugetul local au început să fie dezafectate

Rând pe rând, agenții economici care nu au ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Primăriei Pașcani în ceea ce privește datoriile înregistrate, au început să demoleze construcțiile pe care le au, sau să le ridice din piață. La această măsură au recurs după ce reprezentanții executivului local i-au somat să își achite datoriile sau să elibereze suprafețele ocupate.

 

Astfel, din piața vale și deal au dispărut în ultima perioadă de timp aproximativ 40 de chioșcuri, unele construcții în toată regula, altele chioșcuri din tablă sau termopan. Demersurile agenților economici sunt chiar vizibile, pe platourile ambelor piețe putând fi găsite spații libere.

  

Am vrut astăzi să aflăm și punctul de vedere al administrației locale față de această situație, dar și dacă sunt cereri venite din partea unor agenți economici pentru a ocupa locurile libere. Vasile Axinte, viceprimarul municipiului Pașcani, a susținut doar atât: s-au eliberat în jur de 40 de locuri, din care 25 deja sunt ocupate”.

Advertisements

Reamintim faptul că Primăria a notificat agenții economici care aveau datorii mai mari de 90 de zile la plata obligațiilor pentru suprafețele ocupate în cele două piețe din municipiul Pașcani. Lista cu datornici cuprindea un număr de 18 societăți comerciale, 21 de PF-uri și AF-uri. Suma care trebuie recuperată la bugetul local, prin neplata chiriei, este de aproximativ 438.261 lei.    

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

          

Advertisements
Advertisements

Related posts

Șefii Primăriei Pașcani, plătiți cu mii de lei din bugetul public, fără reacție în cazul epidemiei de la Liceul ”Nicolae Iorga”

Marius Parteni

Intră și vezi programul complet al Zilelor Municipiului Pașcani

Redacția

Primarul Pantazi blochează proiectul liberalilor de scădere a prețului de facturare a gigacaloriei

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site