RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un ciclon mediteranean scade temperaturile în România timp de două zile

Ca în fiecare an în perioada Babelor, vremea este într-o continuă dinamică. După multe zile cu vreme de primăvară, temperaturile scad brusc începând de astăzi. Extinderea spre sud a unui câmp de presiune ridicată în regiunea scandinavă va determina pătrunderea un aer rece dinspre nord-est. 

Răcirea se va resimți astăzi, în nord-estul țării, urmând să se extindă și în restul regiunilor de la noapte. Temperaturile scăzute vor fi însoțite de ploi slabe și moderate în mai multe zone ale țării, în timp ce la munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri destul de consistent. 

Deși în zonele joase vor predomina ploile, trecător se vor semnala și precipitații mixte, mai ales în zonele mai înalte de deal și podiș din sud-estul Transilvaniei și Moldova. 

Joi, 7 martie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 7 grade în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei, în timp ce în regiunile intracarpatice mercurul din termometre va urca până la 6 – 12 grade, scrie meteoradar.ro.

  

Vremea se va menține rece până la sfârșitul săptămânii, iar în noaptea dinspre joi spre vineri, 8 martie, temperatura va scădea sub pragul de îngheț pe suprafețe extinse din jumătatea nordică și estică a țării. 

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Premierul Nicolae Ciucă le cere miniștrilor să găsească soluții pentru a atinge la timp țintele stabilite prin PNRR

Redacția

Se reiau examenele pentru permisul de conducere. Ce trebuie să știe candidații

Redacția

Au fost finalizate forajele pe tronsonul Suceava – Pașcani din autostrada A7

Redacția
Încarcă...