RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Expoziție de icoane și cursuri de încondeiat ouă, la Casa de Cultură

Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” este gazda unei expoziții de icoane dedicată Sărbătorilor Pascale, și a unui curs de încondeiat ouă. “Icoana, chipul omului îndumnezeit”, este titlul expoziției realizată de Lăcrămioara Mihoreanu din Botoșani, membru al Asociației Meșterilor Populari Moldova-Iași și de elevi de la clasa de Patromoniu care aparține Seminarului Teologic „Veniamin Costache” de la Mănăstirea Neamț.

 

 „Icoana reprezintă o fereastră spre cer”, iar cerul este întruchiparea lui Dumnezeu-Lumină. Icoanele trebuie să fie luminoase, frumoase, precum ni se permite să vedem imaginea de după ele. Mărturisesc cu mâna pe suflet că pentru mine pictura icoanelor a reprezentat mâna salvatoare care mi-a fost întinsă de Dumnezeu, raţiunea prin care am reuşit să mă ridic şi să lupt mai departe”- Lăcrămioara Mihoreanu.  

  

 Evenimentul se va desfășura în perioada 9 aprilie-30 mai.

 12 elevi de la școlile din Pașcani au fost învățați de artistul plastic Mihaela Curcudel cum să încondeieze ouă cu motive țărănești bucovinene, simbolice. Cursurile au loc în perioada 8-10 aprilie, iar la final va avea loc o expoziție.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Legea referitoare la programul-pilot de acordare a unei mese calde elevilor si prescolarilor a fost promulgata

Redacția

Manualele digitale devin realitate

Redacția

Spectacol cu momente teatrale organizat de trupa ”Millo” la Clubul Copiilor

Răzvan Grecu
Încarcă...