NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Expoziție de icoane și cursuri de încondeiat ouă, la Casa de Cultură

Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” este gazda unei expoziții de icoane dedicată Sărbătorilor Pascale, și a unui curs de încondeiat ouă. “Icoana, chipul omului îndumnezeit”, este titlul expoziției realizată de Lăcrămioara Mihoreanu din Botoșani, membru al Asociației Meșterilor Populari Moldova-Iași și de elevi de la clasa de Patromoniu care aparține Seminarului Teologic „Veniamin Costache” de la Mănăstirea Neamț.

 

 „Icoana reprezintă o fereastră spre cer”, iar cerul este întruchiparea lui Dumnezeu-Lumină. Icoanele trebuie să fie luminoase, frumoase, precum ni se permite să vedem imaginea de după ele. Mărturisesc cu mâna pe suflet că pentru mine pictura icoanelor a reprezentat mâna salvatoare care mi-a fost întinsă de Dumnezeu, raţiunea prin care am reuşit să mă ridic şi să lupt mai departe”- Lăcrămioara Mihoreanu.  

  

 Evenimentul se va desfășura în perioada 9 aprilie-30 mai.

Advertisements

 12 elevi de la școlile din Pașcani au fost învățați de artistul plastic Mihaela Curcudel cum să încondeieze ouă cu motive țărănești bucovinene, simbolice. Cursurile au loc în perioada 8-10 aprilie, iar la final va avea loc o expoziție.

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Proiectul taberei de la Școala Fântânele se amână

Răzvan Grecu

CJ da milioane de lei pentru fructele elevilor din scoli

Redacția

Toti directorii de scoli si licee din judet, convocati in sedinta la ISJ

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site