NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

China a anunțat noul echipaj de taikonauți care va zbura la bordul Stației Spațiale Chinezești

​Deși echipajul Shenzhou-14 nu a revenit încă pe Pământ, China a anunțat numele noilor taikonauți care vor fi lansați mâine la bordul capsulei Shenzhou-15, cu o rachetă Chang Zheng 2F. Lansarea și joncțiunea cu modulul Tianhe va reprezenta intrarea în faza operațională a Stației Spațiale Chinezești, a cărei asamblare a fost finalizată odată cu andocarea modului Wengtian, din 31 octombrie.

Stația spațialăFoto: RAMON ANDRADE 3DCIENCIA / Sciencephoto / Profimedia

Lansarea misiunii Shenzhou-15 este programată pentru mâine, însă China a anunțat abia ieri componența echipajului: Fei Junlong, Deng Qingming și Zhang Lu. Surpriza este numele lui Deng Qingming, care zboară în spațiu după o așteptare de 24 de ani. Acesta a făcut parte din primul lot de 14 taikonauți anunțați de China în 1998 și este singurul taikonaut activ care nu a zburat până acum în spațiu. De trei ori a fost taikonaut de rezervă (Shenzhou-9, Shenzhou-10 și Shenzhou-11) iar acum, la 56 de ani, va ajunge în sfârșit pe orbită, la bordul stației spațiale chinezești.

Advertisements
  

Este primul zbor și pentru Zhang Lu (46 de ani), însă acesta a fost selectat în 2010, în cel de-al doilea grup de taikonauți anunțați de China.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cîţu: „Alegerile anticipate ar fi o greşeală. Noi suntem la guvernare pentru că avem un parteneriat foarte bun cu preşedintele Klaus Iohannis”

Redacția

Liviu Dragnea, reșapat în PNȚCD / Aurelian Pavelescu spune că mâine anunță „surpriza”

Redacția

Ciucă și Ciolacu, întrevedere cu Juri Ratas. Ce au discutat liderii Coaliției cu șeful Parlamentului Estoniei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site