NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cheia fericirii, descoperită de un psihiatru de la Harvard după o cercetare care a durat 75 de ani


Un psiholog de la Harvard a descoperit, analizând rezultatele unei cercetări care a durat 75 de ani, care sunt secretele unei vieţi fericite şi sănătoase.

  

Psihologul american Robert Waldinger, directorul studiului asupra dezvoltării adulţilor, desfăşurat la Universitatea Harvard, a identificat, în cadrul cercetării, trei dintre secretele fericirii, un subiect de analiză extrem de greu. Pentru a reuşi, însă, să descopere mai multe despre această stare psihică, Waldinger a analizat cea mai lungă şi completă cercetare făcută pe oameni, în cadrul căruia au fost studiate două grupuri de bărbaţi, pe o perioadă de 75 de ani.

Începând din anul 1938, 268 de studenţi din cadrul studiului Grant, condus de psihiatrul George Vaillant şi 456 băieţi cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani din cadrul studiului Glueck, condus de profesorul Sheldon Gluek, au făcut subiectul ineditei cercetări. Oamenii de ştiinţă i-au intervievat pe aceştia în legătură cu mariajele lor, satisfacţia oferită de locul de muncă şi activităţile sociale o dată la fiecare doi ani, monitorizându-le şi sănătatea fizică o dată la cinci ani.

Citiți articolul integral pe Adevărul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Secretele metroului bucureştean. De ce au îngheţat inginerii pământul pentru a putea construi superba staţie Titan

Redacția

ELECTROPUTERE VFU PAŞCANI angajează

Redacția

Parlamentarii pregătesc uniforme şcolare pentru toţi elevii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site