NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cele mai norocoase primării din județul Iași. Vor primi pomana Guvernului în prag de Crăciun

O serie de localitati din judetul Iasi ar urma sa beneficieze de noi fonduri de pe urma unei rectificari bugetare a Guvernului Romaniei facuta pe ultima suta de metri. i alocati de Guvernul PSD nu vizeaza insa toate localitatile din judet, ci numai cateva din administratiile locale iesene.

Proiectul prevede ca aceste localitati sa primeasca banii pentru a-si stinge unele arierate, suma ce va ajunge in judet fiind de circa 17 milioane de lei. Astfel, conform actului normativ initiat de Ministerul Finantelor Publice, Consiliul Judetean se va alege cu circa 171 mii de lei, in vreme ce municipiul Iasi va incasa potul cel mare, suma fiind de peste 1,6 milioane de lei, iar municipiul Pascani doar 5.700 de lei.

Cei mai multi bani vor intra in conturile primariei din comuna Horlesti, peste 9,2 milioane de lei, iar alti 3,4 milioane de lei vor ajunge la Miroslava. Comuna Trifesti va incasa aproape 2 miloane de lei pentru a-si achita arieratele, in vreme ce Baltati, Draguseni, Prisacani si Raducaneni vor incasa intre 100 mii si 200 mii de lei. In calculul efectuat de Guvern au mai intrat si comunele Mironeasa, Scheia si orasul Harlau care vor primi sub 60 mii de lei. 

  

In plus, conform proiectului facut de Ministerul Finantelor, Iasul va mai beneficia de alte 12,5 milioane de lei pentru unele localitati. Este vorba de fonduri alocate prin Ordonanta 51/2010 privind reglementarea unor masuri pentru reducerea arieratelor din economie, precum si alte masuri financiare. Conform acestui proiect, comuna Aroneanu ar incasa 56 mii de lei, comuna Trifesti 250 mii de lei, Tomesti 442 mii de lei, Victoria 192 mii de lei, iar localitatea Schitu Duca se va alege cu 43 mii de lei. Conform aceleiasi ordonante, localitatea Ciurea va primi 189 mii de lei. Toate aceste sume au fost calculate atat pentru anul 2014, cat si pentru anul 2015.

Alte localitati vor primi fonduri pe baza Ordonantei 2/2013 ce priveste aceeasi speta, dar si modificarea unor norme legislative. In baza acestei legi, judetul Iasi se va alege cu 12,3 milioane de lei. Din aceasta suma, la Aroneanu vor ajunge tot 56 mii de lei, la Trifesti 200 mii de lei, la Tomesti 353 mii de lei, la Victoria 187 mii de lei, iar la Schitu Duca 43 mii de lei. O parte din suma va mai ajunge si la Movileni, respectiv 140 mii de lei, la Mironeasa (187 mii de lei), Golaesti (153 mii de lei), Dumesti (131 mii de lei), Ciurea (223 mii de lei), Ungheni (100 mii lei), Barnova (268 mii de lei), iar la Romanesti vor ajunge aproape 41 mii de lei. Proiectul mai prevede si alocarea unei sume de 63 mii de lei in comuna Ceplenita, 177 mii de lei la Mogosesti Siret, 208 mii de lei la Motca, precum si 335 mii de lei catre Primaria municipiului Pascani. Si comuna Todiresti va incasa 174 mii de lei. Cei mai multi bani vor ajunge catre municipiul Iasi, peste 9,1 milioane de lei. Aceste sume ar urma sa fie ulterior aprobate in plenul Consiliului Judetean Iasi, dupa ce apar in Monitorul Oficial.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Bariera spre Lunca va fi închisă în această noapte!

Marius Parteni

Viceprimarul Rățoi îi cere demisia lui Ursu, după eșecul de deszăpezire a străzilor din Pașcani:„Poate i-a zis cineva din PSD să nu deszăpezească!”

Răzvan Grecu

PSD susține propunerea PNL de menținere a cotei de impozitare a clădirilor nerezidențiale

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site