RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Patriarhia Română anunță o donație de 500.000 de euro pentru creştinii din Siria şi Orientul Mijlociu

Bisericile şi mănăstirile din Patriarhia Română au colectat 500.000 de euro pentru ajutorarea creştinilor din Siria şi Orientul Mijlociu, cecul cu această sumă fiind oferit de PF Daniel Patriarhului Antiohiei şi al Întregului Orient, Ioan al X-lea.

 Potrivit Patrairhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit o scrisoare şi un cec de 500.000 de euro Preafericitului Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, la finalul Sfintei Liturghii oficiate în Catedrala patriarhală la 30 noiembrie, informează Mediafax.

Banii au fost strânşi în cadrul colectei organizate în toate bisericile şi mănăstirile din Patriarhia Română în primele trei duminici de după Paşte, respectiv în zilele de 27 aprilie, 4 şi 11 mai, pentru ajutorarea creştinilor din Siria şi alte zone din Orientul Mijlociu, mulţi dintre ei victime ale prigoanei şi violenţei, mai precizează Patriarhia Română.

  

“Colecta noastră nu este mare, dar este un semn de iubire mare frăţească şi de ajutorare. (…) Este un semn de frăţietate şi de ajutorare concretă. Vă rugăm să transmiteţi tuturor ierarhilor, clerului şi credincioşilor din Patriarhia Antiohiei şi a Întregului Orient toată preţuirea şi dragostea noastră, solidaritatea şi dorinţa noastră ca în scurt timp să se aşeze pacea în Siria, în Liban şi în tot Orientul Mijlociu, ca să ne putem întâlni în pace şi bună cooperare spre slava lui Dumnezeu şi bucuria bisericilor noastre”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel.

În 2013, potrivit rapoartelor organizaţiilor internaţionale, 1.213 creştini au murit în Siria pentru credinţa lor,peste 60 de biserici creştine au fost distruse, iar aproape 500.000 de oameni au părăsit această ţară.

Doi ierarhi, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Paul de Aleppo şi Alexandretta din Patriarhia Antiohiei şi a Întregului Orient, precum şi Înaltpreasfinţitul Părinte Gregorios Yoregorios Yohanna Ibrahim de Aleppo din Patriarhia Siriană a Antiohiei şi a Întregului Orient, au fost răpiţi în 22 aprilie 2013, în timp ce acordau asistenţă spirituală comunităţii creştine de limbă arabă din zona de graniţă a Siriei cu Turcia, şi nu au fost eliberaţi până acum.

sursa stiri digi24

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Schimbarea la Față a Domnului (dezlegare la pește)

Redacția

Zilele Municipiului Pașcani vor avea loc în al doilea weekend din luna iulie. Iată ce artiști încearcă să contracteze primăria!

Răzvan Grecu

Informații utile de sărbători!

Marius Parteni
Încarcă...