NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Câte 50.000 de euro pentru fermele de familie

Ministerul Agriculturii intenţionează să modifice măsura 121 referitoare la modernizarea exploataţiilor agricole din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Oficialii au anunţat că vor să creeze 1.000 de ferme de familie prin finanţare de cel mult 50.000 de euro pe fermă.

„Vrem că creăm conceptul de fermă de familie. Vrem să dăm posibilitatea celor care lucrează sau vor să lucreze în mediul rural, dar care sunt undeva la limita subzistenţei. În zona de zootehnie vor fi proiecte pe trei categorii. Pe de o parte proiecte de producţie vegetale, zootehnice şi horticole“, a declarat ministrul Daniel Constantin.
Acesta a explicat că finanţările se vor adresa celor care sunt pe producţie, care au deja 3-5 capete de vaci cu lapte sau altceva şi care vor să dezvolte afacerea până la limita minimă pentru piaţă, de 15-20 de capetele, în funcţie şi de studiile pe care le face. Ministrul a mai declarat că până în luna mai va trebui să se stabilească cum se vor duce banii, iar după aceea să lanseze proiectul.

sursa evenimentul de iasi

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Familia Apostol, proprietara Kosarom, se află printre cei mai bogați 300 oameni de afaceri din România

Redacția

Baronul căilor ferate, servit de Şova şi Mănescu

Redacția

Un an greu pentru agricultura romanească

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site