RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tichetele „Rabla“, decontate până în noiembrie

Programul de înnoire a parcului auto pentru acest an a debutat ieri prin lansarea în dezbatere publică a normelor de funcţionare pentru „Rabla 2013“. Astfel, potrivit acestui document, tichetele valorice obţinute la casarea unei maşini vechi vor fi distribuite de pe 15 mai şi vor putea fi decontate până la 20 noiembrie, repartiţia voucherelor făcându-se după numărul de autovehicule vechi din fiecare judeţ.

REMAT-urile care colectează maşinile date la casat, producătorii şi dealerii auto îşi vor putea depune dosarele pentru a se înscrie în Programul „Rabla“ din 2013 începând cu data de 22 aprilie, au declarat reprezentanţi ai Ministerului Mediului. Administraţia Fondului pentru Mediu, prin care este finanţat Programul, îi va valida şi va distribui REMAT-urilor tichetele valorice începând din 15 mai.

Anul acesta vor fi distribuite 20.000 de vouchere, în valoare de câte 1.500 de euro (6.500 de lei). Dintre tichete, 17.000 vor fi destinate persoanelor fizice şi juridice, iar restul de 3.000 instituţiilor publice.
Tichetele vor fi transmisibile şi vor putea fi decontate, la achiziţionarea unei maşini noi, pana la data de 20 noiembrie.Anul acesta va fi în continuare posibilă înstrăinarea tichetului, dar reducerea la achiziţionarea unui automobil nou se va face pe baza unui singur tichet.Cumpărătorii de maşini electrice vor avea un bonus de 2.500 de euro.

  

sursa evenimentul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Fenomenul meteorologic La Nina s-a încheiat şi va fi înlocuit în curând de El Nino

Redacția

Kosovo, surpriza zilei în grupa României – Cum arată clasamentul

Redacția

Cod portocaliu de vreme rea în 33 de județe

Redacția
Încarcă...