NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Supravegherea elevilor la un click distanță. Catalog electronic la Colegiul ”Unirea”

Tehnologia cataloagelor on-line a prins contur și la Pașcani. Colegiul Tehnic CF ”Unirea”  a aderat la aplicația informatică Adservio.ro, iar în prima zi de școală cadrele didactice de la unitatea de învățământ s-au adunat în laboratorul de informatică pentru a pregăti activitățile din catalogul electronic. Au fost activate conturile profesorilor, elevilor și părinților, au fost asociate toate disciplinele pe profesori și clase, orarul.

 

Catalogul electronic oferă părinților o mai bună supraveghere a copiilor, a notelor, a programului și a activităților acestora la un simplu click distanță.Dacă profesorul foloseşte catalogul şcolar informatizat, părintele care are abonament la acesta, deci şi un cont propriu, cu username şi parolă de acces, poate verifica situaţia şcolară a copilului său printr-un singur click, folosind computerile, telefoanele smart sau laptopurile. Părinții pot vedea notele copiilor în aceeași zi în care le primesc și pot afla extrem de rapid dacă aceștia sunt la școală sau nu. Catalogul are mai multe funcţii de absenţe, note şi observaţii, iar părintele va vedea ce este scris imediat.

”Pentru anul școlar 2019-2010, la Colegiul Tehnic ”CF Unirea” propunem o platformă electronică de management educațional, de comunicare în principal, în timp mult mai real, atât cu profesorii, cât și cu elevii, dar și a școlii cu familia elevilor. Pentru acest catalog electronic am încheiat un contract la finalul anului școlar trecut, am dus dicuții cu firma care furnizează această platformă electronică, un produs validat în toată țara. Aceasta se utilizează și la școli din Londra, programul este subvenționat în mare parte. Plata taxei de utilizare a acestei platfome a fost achitată din fondurile Asociației de Părinți de la Colegiul ”Unirea”. Presupune notarea în timp real, care profesorul o poate face de pe telefon smart chiarîn clasă, funcționează exact ca un e-mail se pot trimite și primi documente, sunt prezentate ofertele școlare, astfel ca familia să cunoască ce oferă . Există o bibliotecă virtuală care conține peste 100 de cărți în format digital, recomandate din bibliografia școlară, cât și alte titluri de beletristică. Mai există o secțiune pe platformă, privind consilierea profesională în carieră- admiterea la facultate, cu oferte din țară și din străinătate”, ne-a declarat directorul Colegiului Tehnic ”CF Unirea”, Daniela Orășanu.

Catalogul electronic este un serviciu informatizat, cu un avantaj foarte mare pentru părinți,  pentru a fi permanent la curent cu situația școlara a copiilor, în ciuda lipsei de timp cu care multe familii se confruntă. 

 

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Notele la BAC 2016 vor fi afișate astăzi

Redacția

Schimbarea ce priveşte toate cadrele didactice: despre ce e vorba!

Redacția

Concursul de matematică „Nicu T. Șerban” și-a ales câștigătorii

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site