NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Adio nunţi şi cumătrii la Humosu: saloanele vor deveni săli de clasă

Gata cu nunţile şi cumătriile din satul Humosul, comuna Sireţel. Cele două saloane care organizează acest gen de evenimente vor fi transformate în săli de clasă pentru cei 158 de elevi care nici până acum nu au început şcoala. Soluţia a fost găsită de conducerea Şcolii coordonatoare din comună.

„Copiii din Humosu au stat şi astăzi (ieri – n.r.) acasă, dar am găsit soluţii.  Este vorba de doua săli unde până acum se organizau nunţi, petreceri. În cazul unui salon, proprietarul ni l-a pus la dispoziţie fără niciun cost. Mai aşteptăm un răspuns de la o altă persoană, cellalt patron, care în acest moment se află plecat în străinătate. Rudele acestuia au garantat în schimb pentru un răspuns afirmativ“, a declarat Mihai Cojocaru, directorul Şcolii coordonatoare. Dacă, în cadrul Bisericii din localitate, spaţiul pentru preşcolari a fost deja amenajat, în salonul pus la dispoziţie de proprietar şcolii au început lucrările de igienizare, urmând ca de astăzi să se dea startul şi la compartimentarea spaţiului.

„Firma care se ocupă de compartimentare a fost contractată de Primărie şi să sperăm că vineri va suna clopoţelul şi pentru copiii din Humosu. Orele pierdute în prima săptămână vor fi recuperate în zilele de sâmbătă. Se va învăţa în două schimburi, şi nu în trei, cum s-ar fi întâmplat dacă ar fi făcut naveta la Slobozia“, a adăugat Mihai Cojocaru. În acelaşi timp, lucrările la şcoala din Humosu vor fi reluate în această săptămână, constructorul avansând un termen de predare a clădirii pentru sfârşitul lunii octombrie. 

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Advertisements
Loading...

Related posts

BAC 2012: Rezultatele contestațiilor de la toate centrele de examinare. Promovabilitatea în Pașcani a crescut cu 1,2%

Răzvan Grecu

O elevă din Pașcani, pasionată de jurnalism, va participa la un important eveniment desfășurat în Bulgaria

Redacția

Au dispărut afterschool-urile din şcoli. Părinții sunt disperați, profesorii rămân doar cu salariul

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site