RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cât câștigă primarul din agricultură!

Primarul Dumitru Pantazi este recunoscut mai întâi pentru faptul că este unul dintre cei mai importanți agricultori din zonă și mai apoi pentru că este edilul municipiului Pașcani. Această primă calitate l-a făcut  să fie ironizat de opoziție, care l-a acuzat în dese rânduri că mai mult stă pe câmpurile agricole, decât în biroul din Primăriei.

 

 

  

Dacă e să ne uităm în declarația acestuia de avere, putem observa cu ușurință că Pantazi câștigă mai bine din agricultură, decât din administrație publică, astfel că prezența sa printre culturile agricole este oarecum justificată.

Dumitru Pantazi are în proprietate peste 35 de hectare de teren agricol, care îi aduc anual, din arendă, suma de 15.244,98 lei. Însă această sumă este una minoră față de cea care provine de la AgroComplex Lunca Pașcani, societate ce se ocupă atât cu lucrări agricole, cât și cu creșterea ovinelor și bovinelor. În 2016, primarul a încasat dividente de la această societate în valoare de 255.730 de lei.

Din indemnizația de primar, Pantazi a încasat în 2016 suma totală de 51.095 de lei, adică o cincime din ce a câștigat din agricultură. Per total, într-un an de zile edilului șef i-au intrat în conturi 322.069,98 de lei, ceea ce înseamnă 71.500 de euro.

Tot din declarația de avere mai reiese că pe lângă această sumă primarul mai trebuie să primească de la băiatul său Bogdan Pantazi un împrumut în valoare de 350.000 de lei. 

Related posts

Zăpada de luni – Situaţii incredibile în județul Iași – Primarul unei comune a adapostit la domiciliul sau 18 persoane surprinse de viscol in masini iar Phinia Delphi şi-a cazat angajaţii ieşiţi din schimb la hoteluri din zonă

Redacția

Achitat de instanțe, Zuzan solicită în instanță reîncadrarea în funcția de secretar începând cu iulie 2015

Răzvan Grecu

„Managementul Deşeurilor“ va continua tot pe bani europeni

Redacția
Încarcă...