NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Căşti cu camere video pe capul paramedicilor din Paşcani

Începând de joi, 3 mai, cazurile medicale sunt transmise live în dispecerat şi la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Spiridon” de către paramedicii SMURD. Asta după ce ambulanţele şi personalul medical de la Hârlău, Podu Iloaiei, Târgu Frumos şi Paşcani au fost dotaţi cu echipamente video în cadrul proiectului de Telemedicină. Paramedicii SMURD trimit imagini live cu pacienţii medicilor de la dispeceratul central şi de la Spitalul de Urgenţe.

Advertisements

 

Asta după ce joi, 3 mai, patru echipamente video au fost instalate pe ambulanţele şi căştile paramendicilor de la Hârlău, Podu Iloaiei, Târgu Frumos şi Paşcani.„Dispozitivele video au fost montate recent şi deja s-a început transmiterea unor cazuri de la faţa locului”, spune doctorul Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Regional.Specialiştii spun că telemedicina, sistemul de asistenţă medicală de urgenţă de la distanţă care permite transmiterea de informaţii privind parametrii vitali ai bolnavului, va facilita diagnosticarea pacienţilor.

sursa Adevarul.ro

  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Centrul de vaccinare din Pașcani va fi închis în perioada 24 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022

Marius Parteni

3.66 incidența la Pașcani! 420 de cazuri de coronavirus în județ. 1.636 locuri disponibile la vaccinare în municipiu

Oana Cordoneanu

S-a stins din viață Jonathan, tânărul de 14 ani din Ciohorăni care a intrat în comă înainte de a fi operat de apendicită

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site