NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Lovitură grea pentru 14 medici de familie

Până la sfârşitul anului, 14 medici de familie din judeţul Iaşi trebuie să-şi completeze listele cu asiguraţi, în caz contrar riscând rezilierea contractului cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS).

Conform contractului cadru, medicii de familie din mediul urban şi rural trebuie să aibă înscrişi pe listele proprii un număr de minimum 800 persoane asigurate, faţă de 800 înscrise, cum era trecut în vechiul angajament. Medicii de familie avut la dispoziţie aproape şase luni să-şi completeze listele.

„Comisia paritară a decis ca atât medicii de familie din mediul urban, cât şi cei din mediul rural, să aibă 800 de asiguraţi pe lista. Astfel, pentru medicii de familie al căror număr de asiguraţi înscrişi se menţine timp de 6 luni la un nivel mai mic cu 20 la sută din numărul minim stabilit, contractul cu CJAS poate înceta”, a declarat ec. Robert Dâncă, şeful CJAS Iaşi. Reprezentanţii Societăţii Medicilor de Familie filiala Iaşi susţin însă că medicii care au mai puţini pacienţi pe listă se pot asocia. „Cei 14 medici aflaţi în această situaţie sunt atât din mediul rural, cât şi din urban şi au timp până la sfârşitul lunii decembrie să găsească o soluţie. Pentru a rămâne în contractul cu CJAS singura opţiune este să se asocieze mai mulţi medici şi să-şi unească listele. Sunt medici care de aproape 20 de ani stau cu mai puţin de 200 de asiguraţi pe listă şi acest lucru nu este posibil”, a subliniat dr. Anca Deleanu, preşedintele Societăţii Medicilor de Familie Iaşi.

  

sursa ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Criză gravă de citostatice pentru micuţii cu leucemie de la Spitalul de Copii din Iași

Redacția

Pacienții asigurați ar putea beneficia de investigații de screening gratuite pentru depistarea precoce a bolilor

Redacția

Secretar de stat în MS: Următoarele zile sunt decisive. Când rata de infectare depășește 1, nu mai sunt recomandate măsuri de relaxare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site