RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Care este diferența dintre rocă și mineral?

Rocile și mineralele dețin indicii prețioase despre cum s-a format și a evoluat Pământul de-a lungul miliardelor de ani, dar care este diferența dintre rocă și mineral?

Care este diferența dintre rocă și mineral? În esență, rocile sunt agregate de două sau mai multe minerale. Mineralele, pe de altă parte, sunt solide care, cu câteva excepții, cum ar fi diamantele, nu conțin carbon și sunt aranjate într-o „structură cristalină” ordonată și repetitivă.

„Mineralele sunt practic elementele de bază ale rocilor. Sunt precum atomii într-o moleculă: mineralele sunt atomii rocilor”, a declarat Erika Anderson, curator onorific de mineralogie și petrologie la Muzeul Hunterian al Universității din Glasgow (Scoția).

Care este diferența dintre rocă și mineral? Să începem cu mineralele!

  

Fiecare tip de mineral are o structură cristalină unică, care rezultă din compoziția sa chimică și dictează un set de proprietăți fizice, cum ar fi duritatea, culoarea sau magnetismul, conform U.S. Geological Survey (USGS).

De exemplu, halitul, forma naturală a clorurii de sodiu (NaCl), din care este făcută sarea de masă, este un mineral moale care formează fragmente de cristale cubice clare. Diferite minerale,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

România a devenit primul partener comercial al Republicii Moldova, devansând cu mult Federaţia Rusă

Redacția

Dronele rusești atacă infrastructura critică din Kiev și din jurul capitalei

Redacția

Ministerul Culturii vrea 5 persoane și un șofer pentu organizarea targurilor internationale de carte

Redacția
Încarcă...