NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Candidaţii USL ocupă prima poziţie pe buletinele de vot

La alegerile parlamentare din 9 decembrie, candidaţii USL pentru un mandat de senator sau deputat vor fi primii pe buletinul de vot. Ordinea a fost stabilită în urma tragerii la sorţi organizată vineri de membrii Biroului Electoral Judeţean (BEJ). Poziţia a doua pe buletinele de vot aparţine celor de la ARD, iar a treia reprezentanţilor UDMR. Urmează partidele neparlamentare în următoarea ordine: 4 – PSDM, 5 – PP-DD, 6 – PRM, 7 – PER, 8 – PAS. Poziţiile finale de pe buletinul de vot aparţin candidaţilor susţinuţi de asociaţii ale minorităţilor naţionale.

 

Procedura de organizare a tragerii la sorţi a avut loc conform prevederilor legale. În articolul 34 din legea privind desemnarea reprezentanţilor în Camera Deputaţilor şi Senat sunt prevăzute: „Ordinea în care se tipăresc numele candidaţilor pe buletinul de vot se stabileşte de biroul electoral de circumscripţie, prin trageri succesive la sorţi: întâi pentru partidele politice parlamentare şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale cu grup parlamentar propriu în ambele Camere ale Parlamentului şi alianţele politice sau electorale ce cuprind cel puţin un partid politic parlamentar, apoi pentru partidele politice neparlamentare şi alianţele politice sau electorale dintre acestea, apoi pentru organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. Candidaţii independenţi se vor înscrie pe buletinul de vot, în partea finală a acestuia, în ordinea înregistrării candidaturilor”.

  

sursa evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Bogdan Alexa, vicepreședinte PSD:”Mulțumim cetățenilor pentru încredere. Mulțumim tuturor celor implicați activ în campanie”!

Marius Parteni

Liberalii vor anticipate în localităţile cu traseişti

Redacția

Florin Constantinescu și Anghel Stanciu îți promit un viitor mai bun (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site