RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Căldură extremă în Thailanda şi Filipine, cu temperaturi de 47 de grade Celsius

Un episod de căldură extremă se înregistrează miercuri în Thailanda şi Filipine, notează AFP.

Thailanda traversează o nouă perioadă de căldură extremă, locuitorii din capitala Bangkok fiind îndemnaţi de autorităţi să rămână miercuri acasă, transmite Agerpres.

„Atenţie, indicele de căldură pentru astăzi (miercuri) a atins nivelul considerat extrem de periculos. Vă rugăm să vă abţineţi de la a petrece timp în aer liber”, a avertizat pe municipalitatea (BMA) pe Facebook.

Nivelul maxim de risc pentru sănătate este atins la Bangkok atunci când temperatura resimţită, calculată în funcţie de un indice care ia în considerare, pe lângă temperatură, vântul şi umiditatea, depăşeşte 52 de grade Celsius.

  

Institutul Naţional de Meteorologie (TMD) prognozează că temperatura va urca miercuri până la 39 de grade Celsius în capitala Thailandei.

Aprilie este considerată cea mai călduroasă lună în această ţară, însă în 2024 canicula este exacerbată de fenomenul meteorologic El Nino, care provoacă creşteri aproape record ale mercurului din termometre.

Marţi, provincia nordică Lampang a înregistrat un vârf de căldură de 44,2 de grade Celsius, la doar câteva zecimi de recordul stabilit anul trecut la Tak (44,6 de grade Celsius), potrivit TMD.

La Bangkok,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Németh Zsolt: Dacă va fi autonomie, Universitatea Sapienția va fi o universitate de stat

Redacția

PSD nu va vota Guvernul Ciucă

Redacția

Londra respinge planul de negociere post-Brexit al UE privind Gibraltarul, spunând că ”subminează suveranitatea britanică”

Redacția
Încarcă...