RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Calculele politice ale primarului Pantazi, blochează activitatea ultimei societăți din subordinea UATM Pașcani ( DOC)

Primarul municipiului Pașcani nu a procedat conform legii, atunci când a solicitat Consiliului Local micșorarea prețului de facturare a agentului termic către populație. Nu o spunem noi, ci specialiștii din cadrul Agenției Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

 

  

 

Pe adresa RAGCL a ajuns în data de 14 martie un document prin care instituția era informată că tariful aprobat în luna februarie nu este unul corect.

”Având în vedere HCL al municipiului Pașcani nr.9 din 06.02.2018 privind aprobarea tarifului local de producție a energiei produsă centralizat în centrale termice de tip cvartal de către RAGCL, exclusiv energie termică produsă în cogenerare , trebuie prezentată documentația care a stat la baza emiterii acesteia, inclusive Fișa de Fundamentare a prețului/tarifului întocmită în conformitate cu prevederile Metodologiei”, se arată în documentele oficiale.

 Cei de la RAGCL au informat Primăriei Pașcani despre această situație și solicită să îi fie comunicată modalitatea prin care poate rezolva situația în care se află, dat fiind lipsa unui aviz interimar emis de autoritatea de reglementare.“În consecință ANRE va putea emite un aviz interimar doar după transmiterea unei hotărâri a prețului care să aibă la bază o documentație de fundamentare”.

 Menționăm faptul că primarul municipiului Pașcani a propus în luna februarie micșorarea prețului de producția gigacaloriei de către RAGCL, după ce în ianuarie a propus majorarea lui. Pantazi și-a motivat demersul pe motiv că nu a studiat atent documentele prezentate de șefii regiei, asta în condițiile în care ele erau depus de peste 60 de zile la secretariatul instituției.  

 În ianuarie primarul a solicitat majorarea prețului de producție a gigacaloriei la 525 lei, iar cel de facturare către populație la 399 lei. Văzând că social-democrații au fost prinși la mijloc, în luna februarie a solicitat micșorarea tarifului, pe motiv că PNL a acționat politic. Tariful adoptat în februarie a fost de 449 lei – preț de producție și 322 cele de facturare către populației. Acest demers nu avea în spate o notă de fundamentare, iar astăzi ANRE respingere cererea de avizare solicitată de RAGCL.  

Click aici pentru document

Related posts

Misterul craterului din buricul târgului

Răzvan Grecu

Restricții de viteză pe strada Grădiniței: 30km/h în loc de 50km/h

Marius Parteni

Rețeaua de canalizare a municipiului face față cu greu, după fiecare ploaie!

Marius Parteni
Încarcă...