NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Blăgeștiul nu se regăsește pe lista cu localitățile ce vor beneficia de finanțare pentru canalizare și distribuție de apă

Primăria Pașcani a supus dezbaterii publice proiectul privind aderarea municipiului la Asociația Regională a Serviciilor de Apă și Canal Iași. Documentul este publicat pe site-ul instituției, iar până la data de 12 august persoanele interesate pot trimite propuneri, sugestii și opinii cu titlul  de recomandare cu scopul de a îmbunătăți proiectul de hotărâre. În această lună Consiliul Local va trebui să ia o decizie în privința aderării la ARSACIS.

 

Documentul postat în actuala formă pe site-ul instituției este unul greșit. Din rândul localităților componente ale municipiului Pașcani, care ar trebui să beneficieze de investiții în serviciile de canalizare și distribuție a apei prin Programul Operațional Sectorial pentru Infrastructura de Mediu lipsește suburbia Blăgești. Această localitate nu se regăsește în aglomerația Urbană Pașcani cuprinsă în Master Planul de la nivelul județului. Localitățile cuprinse aici sunt Lunca, Sodomeni, Boșteni, Gâștești, Pașcani și Hărmănești.   

  

Am încercat astăzi să aflăm care este motivul pentru care lipsește această localitate. Secretarul Mircea Zuzan spune că la mijloc este o greșeală și că în locul comunei Hărmănești trebuie trecută suburbia Blăgești. Paul Benesch, director executiv al ARSACIS, spune că până la momentul la care proiectul va ajunge pe masa de lucru a aleșilor locali,  trebuie corectat. El a mai susținut că această greșeală nu i se datorează, întrucât el a transmis Primăriei doar Statutul Asociației. Vinovați de acest incident se fac funcționarii din aparatul de specialitate al primarului.     

Conform Master Planului municipiul Pașcani ar trebui să beneficieze de aproximativ 18 milioane de euro pentru investiții în sistemele de distribuție a apei și servicii de canalizare.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Social democraţii spun că vor câştiga lejer alegerile din iunie 2016: candidatul partidului va fi anunţat săptămâna viitoare

Răzvan Grecu

După topirea zăpezii au apărut gropile pe străzile din Pașcani

Răzvan Grecu

Vin trei zile de disconfort termic major în toate regiunile ţării

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site