RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cadouri de la stat, de sărbători, pentru copiii din familiile sărace

Pentru copiii din familiile defavorizate, Moș Crăciun și iepurașul de Paște ar putea veni din partea statului. În plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, aleșii lucrează la un proiect de lege prin care să dea cadouri pentru copiii din din familiile sărace.

 

Concret, un grup de parlamentari vrea ca toți copiii din familiile defavorizate, mai exact din familiile cu venituri mai mici sau egale cu venitul minim pe economie (1250 de lei) să primească de la stat, în preajma sărbătorilor, cadouri în valoare de 200 de lei.

  

Aceste cadouri se vor acorda cu ocazia Crăciunului, a Paștelui, de 1 iunie (Ziua Copilului) și de ziua de naștere a respectivului micuțului. Copilul care îndeplinește condițiile legale pentru a primi darurile nu va primi bani cash, ci direct cadoul. Lista micuților va fi întocmită de direcțiile sociale din fiecare primăria și tot acestea vor da cadourile copiilor.

Cadoul va trebui să conțină, alimente, dulciuri, fructe, obiecte de vestimentație sau încălțăminte și jucării sau alte obiecte de educație, în funcție de vârsta copilului.

Advertisements
Advertisements

„Mulți copii nu au nimic sub brăduț, dacă au așa ceva, de Crăciun, întrucât situația materială nu le permite părinților să le facă cadouri. Aceștia încearcă cu bruma de bani să le asigure măcar ceva mai bun de mâncare de sărbători, nu și un cadou ,fie el cât de mic. Eu îmi amintesc că cel mai frumos cadou când eram copil era cel pe care-l primeam de Moș Gerilă și, de 1 iunie, de la grădiniță sau de la școală. Pe vremea aceea, toți copiii primeau cadouri gratuite de la stat. Eu cred că legea ar trebui aplicată tuturor copiilor, dar se va zice că nu sunt bani. Măcar celor care nu își pot permite să le facem o bucurie de sărbători și de ziua lor”,a declarat, pentru libertatea, unul dintre senatorii care lucrează la lege.

Sursa: oradeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cât strânge statul în plus la Iaşi din majorarea salariilor minime

Redacția

România blestemată! Aproape 10.000 de copii au fost ABANDONAŢI de părinţi în ultimul an

Redacția

Elevă ameninţată cu moartea pentru că a purtat o bentiţă tricoloră!

Redacția
Încarcă...