RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

ISJ Iași organizează simulări ale examenelor naționale, în luna decembrie

În luna decembrie 2016, I.S.J. Iași organizează simulări ale examenelor naționale. Rolul acestora este de a familiariza elevii cu atmosfera de examen, cu tipul și gradul de dificultate al subiectelor, de a evalua nivelul de pregătire de etapă al candidaților, precum și de a regla din timp anumite disfuncționalități. Subiectele vor fi elaborate la nivel județean.

 

 

  

Simularea examenului de Evaluare Națională

Astfel, în ziua de 7 decembrie are loc proba scrisă la Limba și literatura română și în ziua de 8 decembrie 2016 are loc proba scrisă la Matematică, în toate unitățile școlare cu clase a VIII-a.

Elevii cunosc deja care este programa pentru simulări (stabilită la nivel județean), iar M.E.N.C.Ș. a postat modele de subiecte pe site-ul subiecte2017.edu.ro<http://www.subiecte2017.edu.ro

Probele se vor desfășura în intervalul orar 900-1100, iar elevii vor fi primiți în săli până cel târziu la ora 830, pe baza unui act de identitate (carnet elev, CI).

Evaluarea lucrărilor se va face de către doi profesori, conform cerințelor din Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale, aprobată prin O.M.E.C.Ș. nr. 5071/31.08.2016. Directorul unității răspunde de organizarea și desfășurarea simulării. Rezultatele elevilor la simulare și rezolvarea subiectelor vor fi analizate la clasă, de către profesor, împreună cu elevii, iar notele obținute de aceștia la simulare vor fi aduse la cunoștința părinților, în baza unui proces verbal. Pentru simulările din luna decembrie nu exită etapă de contestații. Fiecare unitate de învățământ va analiza rezultatele propriilor elevi și va elabora un plan de acțiune care cuprinde măsurile de remediere în funcție de specificul fiecărei unități de învățământ.

 

Simularea examenului de Bacalaureat

În zilele de 7, 8 și 9 decembrie 2016, în toate unitățile școlare cu elevi în clase terminale de liceu, se va desfășura prima simulare din anul școlar în curs, astfel: Proba E.a).- limba și literatura română – miercuri, 7 decembrie, Proba E.c).- proba obligatorie a profilului – joi, 8 decembrie și Proba E.d). – proba la alegere a profilului – vineri, 9 decembrie. Ora începerii probelor este 900, iar acestea se vor desfășura în intervalul orar 900-1200. Elevii vor fi primiți în săli până cel târziu la ora 830, pe baza unui act de identitate (carnet elev, CI).

La nivelul I.S.J. Iași, simulările sunt gestionate de prof. Mihaela Mariana Țura, Inspector Școlar General Adjunct.

Sursa: reporteris.ro

 

 

Related posts

Subiecte diferentiate la bac, in functie de profilul clasei absolvite

Redacția

Evaluarea Națională 2021. Elevii susțin azi proba la Matematică

Redacția

Promoția 2012 a Școlii Postliceale Sanitare din Pașcani a depus astăzi jurământul

Răzvan Grecu
Încarcă...