NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Varianta finală a locomotivei cu abur recondiționată la Pașcani

Un proiect început în urmă cu peste doi ani a dat roade, și a fost finalizat în această perioadă. Este vorba despre varianta finală, recondiționată, a locomotivei cu abur 50576. În perioada următoare, locomotiva de patrimoniu va fi amplasată definitiv în Paşcani Calători.

 

”Suntem bucuroși să împărtășim cu dumneavoastră varianta finală, recondiționată, a locomotivei cu abur 50576. Dorim să mulțumim în mod deosebit partenerilor noștri, membrii Electroputere VFU Pașcani, cei care au ajutat la realizarea acestui proiect, început în urmă cu doi ani. În următoarea perioadă locomotiva va fi amplasată definitiv în Paşcani Calători , valorificând astfel imaginea de ansamblu a staţiei CF Paşcani, cu ocazia împlinirii anului acesta a 150 ani de existenţă” , conform anunțului postat de Asociația Clubul Feroviar Pașcani.

Locomotiva, cu o vechime de peste 84 de ani,  a putut fi vizitată pentru prima dată după recondiționare, în cadrul Zilelor Municipiului Pașcani, ediția 2018. Aceasta a fost  adusă în municipiu de la Atelierele Grivița. Pe locomotivă  au lucrat multe generații de fochiști și mecanici, și va deveni un simbol al orașului nostru ceferist. 

 

 


 

Advertisements
Loading...

Related posts

CFR poate reintroduce o cursă de tren pe ruta Pașcani – Târgu Neamț

Redacția

Atenție cum circulați prin Blăgești!

Marius Parteni

Client supărat! Susţine că a cumpărat pâine cu mucegai de la un supermarket din Paşcani

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site