NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

BBC: FBI a luat 11 seturi de documente din casa lui Trump / Ar fi fost recuperate inclusiv informații despre „președintele Franței” / A fost pentru prima dată când proprietatea unui fost președinte a fost percheziționată în cadrul unei anchete penale

Un mandat arată că FBI a luat 11 seturi de documente clasificate din reședința lui Donald Trump de la Mar-a-Lago la începutul acestei săptămâni, relatează presa americană citată de BBC.

Joi, Departamentul de Justiție a cerut unei instanțe să desecretizeze mandatul de percheziție, o măsură considerată rară, pe fondul unei anchete în curs.

Acest lucru nu a avut încă loc în mod oficial, dar mai multe instituții americane spun că au văzut mandatul.

Trump neagă orice acuzație. El a spus că obiectele găsite de agenți erau neclasificate.

Advertisements
  

Citând documente, Wall Street Journal relatează că printre obiectele scoase de FBI din Mar-a-Lago se numără 20 de cutii, dosare cu fotografii și o scrisoare de clemență scrisă în numele strategului politic Roger Stone, un aliat de lungă durată al lui Trump.

De asemenea, au fost recuperate informații despre „președintele Franței”, precizează ziarul, deși nu este clar la ce se referă.

Advertisements

Lista arată că o sumă de documente sunt marcate cu „TS/SCI” – sau informații strict secrete/sensibile compartimentate – un nivel de clasificare rezervat pentru informații care ar putea cauza daune „excepțional de grave” securității SUA, relatează Wall Street Journal.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Fonduri europene 2022: Granturi de 25.000 Euro pentru startup-uri eco

Redacția

Ministrul Culturii vrea ca marii operatori de cablu care deţin şi posturi TV să poată fi obligaţi de CNA să renunţe la una dintre activităţi / Reacţia RCS&RDS, una din companiile afectate

Redacția

Contraofensiva ucraineană face progrese verificabile în sud și est / Ritmul atacurilor se va schimba probabil dramatic de la o zi la alta – evaluare ISW

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site