NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Bătaie de joc la Tribunalul Iași: Judecătorii îi țin în suspans pe inculpații din dosarul „Perla Neagră”!

Inculpații din dosarul „Perla Neagră” sunt cu nervii întinși la maximum din cauza deciziilor magistraților de la Tribunalul Iași. De mai bine de trei săptămâni aceștia așteaptă o primă decizie în cauza instrumentată de procurorii DNA, însă judecătorii găsesc tot felul de motive pentru a întârzia pronunțarea.

 

Primarul Dumitru Pantazi, cel mai important inculpat din dosarul „Perla Neagră”, ar fi trebuit să afle, alături de celelate persoane trimise în judecată,  încă de pe 22 septembrie, dacă rechizitoriul întocmit de procurorii DNA întrunește condițiile de legalitate și regularitate, astfel încât să înceapă judecata ca propriu zisă a cauzei.

Advertisements
  

În schimb, judecătorii au amânat pronunțarea de două ori. Pentru data de 6 octombrie, respectiv 13 octombrie. Amânările au continuat ieri, când judecătorii în loc să dea un verdict, au repus cauza pe rol și au acordat un nou termen pentru data de 24 octombrie. Motivul este unul incredibil: judecarea unei declarații de abținere. Cu alte cuvinte, abia după 5 termene magistratul de Cameră Preliminară și-a dat seamă că are un interes personal sau se află într-o situațe de incompatibilitate cu părțile din dosar.

În acest dosar, inculpații sunt învinuiți că ar fi favorizat societatea comercială Perla Neagră SRL ce a construit o clădire pe o suprafață de teren concesionată de la Primărie. Procurorii DNA au constatat că primarul Dumitru Pantazi a eliberat autorizația de construcție pentru această clădire fără a ține seama de prevederile procesului verbal de adjudecare a licitației prin care s-a atribuit acea suprafață de teren către Perla Neagră SRL.

Advertisements

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

COMBATEREA ILEGALITĂŢILOR DIN ECONOMIA NAŢIONALĂ, PRIORITATE A POLIŢIEI IEŞENE

Redacția

Șofer băut la volan depistat de polițiști pe o stradă din Todirești

Redacția

Femeia din Gâștești care și-a înjunghiat mortal copilul a fost condamnată

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site