NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Avertizare: NU RĂSPUNDEŢI la acest număr! Poate distruge cartela SIM şi TELEFONUL

Un nou caz de fraudă face ravagii printre utilizatorii de telefoane mobile. O persoană care se dă drept operator al unei companii de telefonie mobilă sună diferite persoane şi le spune că este ceva în neregulă cu factura. Apoi, te va ruga să tastezi un cod de cifre prin care îi incarci cartela respectivului cu 300 de EURO.

Astfel, dacă un corespondent lasă un mesaj să apelaţi numărul 06 07 74 52 41, nu apelaţi în nici un caz acest număr, deoarece factura dumneavoastră va fi foarte mare.

Informaţia a fost comunicată în masă. După un timp escrocii au găsit un alt sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Aceştia apelează pe telefon, se prezintă ca fiind angajaţi ai reţelei în care sunteţi abonat şi cer să introduceţi un cod care începe cu 09 # explicându-vă că este vorba de o verificarea a mobilului dumneavoastră. Nu tastați în niciun caz codul indicat și închideți imediat, deoarece hoții dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM, furând astfel informaţii importante.

Cu toate acestea, există şi oameni care spun că întreaga poveste este doar o farsă, însă nu se ştie niciodată, aşa că atenţie mare la persoanele care vă apelează şi încearcă să vă păcălească.

sursa www.oradeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Loading...

Related posts

ANAF monitorizează creșterile nejustificate de prețuri

Redacția

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei trimite masă caldă tuturor angajaţilor din Spitalului de Boli Infecţioase

Redacția

Misterul unui „Robin Hood“ din Spania: localnicii s-au trezit cu bani în cutiile poştale

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site