NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Cristian Adomniței: Comunicatul trimis de PSD Paşcani, înaintea întâlnirii mele de duminică cu păşcănenii, este plin de minciuni şi de omisiuni flagrante

Președintele Consiliului Județean Iași și totodată al PNL Iași a replicat acuzațiilor formulate de PSD Pașcani prin intermediul unui comunicat de presă.

Realitatea este următoarea:

  

1.       Am venit permanent la Paşcani, pentru că, aşa cum am spus-o mereu, acest municipiu este foarte important pentru judeţul Iaşi. Voi veni permanent să discut cu păşcănenii, chiar dacă PSD va încerca să boicoteze, să provoace scandaluri şi să politizeze aceste evenimente care sunt fireşti în viaţa comunităţii păşcănene.

2.       Reamintesc faptul că, de când sunt la conducerea Consiliului Judeţean Iaşi, am finanţat cu prioritate proiectele urgente şi cele care nu puteau primi finanţări imediate din fonduri europene.

Advertisements

3.       Astfel, anul trecut am repartizat suma de 300.000 RON pentru amenajarea unui heliport în curtea Spitalului Municipal  de Urgență Paşcani,, însă conducerea Primăriei Paşcani nu solicitat suma spre decontare. În luna februarie a acestui an, am decis alocarea unei alte sume de 300.000 RON pentru acelaşi proiect şi aştept, în continuare, ca reprezentații PSD de la conducerea Primăriei să se apuce de treabă pentru a finaliza toate documentațiile. La cum stau lucrurile, nu poate municipalitatea Paşcani deconta câți bani am alocat şi aloc de la Consiliul Județean pentru proiectele păşcănenilor.

4.       La fel, anul trecut, în 2013, am alocat 200.000 RON pentru un proiect care face parte din viaţa spirituală a oraşului şi a fiecărui păşcănean – Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh”. Tot la începutul acestui an, am alocat, din bugetul Consiliului Județean, o altă sumă de 200.000 RON pentru acelas obiectiv atât de important în viața comunității păşcănene şi în viața fiecărui păşcănean.

5.       Mai mult, am decis, prin compania ApaVital, să salvăm rețelele de apă şi canalizare din municipiul Paşcani şi le modernizăm. Până acum, datorită încăpățânării administrației locale condusă de PSD, din MasterPlanul I finanțat prin POS Mediu 2007-2014 al companiei ApaVital, care înseamnă investiții în valoare de 136 mil euro, bani absorbiți integral de la Uniunea Europeană, oraşul Paşcani nu a primit niciun ban. Menționez că din aceşti bani au fost reabilitate toate rețelele din municipiul Iaşi, Hârlău, Podu Iloaiei şi Tg. Frumos. Astăzi, rețeaua de apă a Paşcaniului este învechită, iar firma Prest Serv Apa în faliment. Suma pe care ar fi primit-o oraşul Paşcani, dacă ar fi venit la Consiliul Județean de la început, ar fi fost de 15 milioane de euro. Păşcănenii nu au avut parte de aceste investiții din cauza încăpățânării şi orgoliului steril al administrației Paşcani. Prin implicarea Consiliului Județean, vom face investiții prin Master Planul II din POS Mediu 2014-2021, în valoare de 13 mil euro, în infrastructura rețelei de apă şi canalizare pentru extindere şi reabilitare. Totodată, Consiliul Judeţean, prin compania Apa Vital, va investi aproximativ 1 milion de lei din fonduri proprii în infrastructura de drumuri, acolo unde vom avea lucrări pentru racordarea păşcănenilor la sistemul de apă şi canalizare.

6.       Declaraţiile PSD sunt cu atât mai neruşinate, cu cât PSD are, la această oră, majoritatea în Consiliul Județean şi poate decide tot ce doreşte. Din păcate, consilierii PSD nu au pe agendă priorităţile Paşcaniului.

7.       PSD minte astfel presa locală, locuitorii Paşcaniului şi proprii susţinători. Pentru mine, Paşcaniul rămâne cel mai importat oraş din Vestul Județului, cu un foarte mare potențial de dezvoltare. În timp ce eu mă lupt să valorific capacitățile industriale ale acestui oraş pentru a crea noi locuri de muncă şi pentru a atrage investiții, reprezentanții PSD au rămas blocați în retorica politicianistă care nu aduce nimic bun păşcănenilor.

Advertisements

 

Liberalii țin cu păşcănenii! Faptele noastre dovedesc asta!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

ȘEDINȚA EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL DIN MUNICIPIULUI PAȘCANI – 29 MAI 2015 (VIDEO)

Redacția

Comunicat de presă: Olimpicii de la ICHB s-au întâlnit cu Florin Constantinescu, vicepreședinte al Senatului (FOTO)

Redacția

Sorin Năcuță: Interes foarte mare pentru Programul ,,Anghel Saligny”! Pașcaniul solicită finanțare de peste 22 milioane de lei pentru a asfalta mai multe străzi! (P)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site