NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

ATENȚIE ȘOFERI! Patru cititoare de roviniete în trafic. O cameră video este amplasată la Moțca

Regionala de Drumuri Iaşi a montat trei camere video pentru depistarea autoturismelor care circulă fără roviniete. Atunci când o maşină trece prin dreptul camerei video, aceasta înregistrează numărul de înmatriculare şi îl introduce automat în baza de date pentru a face verificarea.

Dacă rovinieta nu există, sau a expirat, şoferul va primi acasă o amendă. Amenda pleacă de la 250 lei pentru autoturisme, dacă este plătită în 48 de ore de la înştiinţare (500 de lei după), dar poate ajunge şi la 4.000 de lei în cazul autovehiculelor mari.

Potrivit şefilor de la Regionala de Drumuri Iaşi, în judeţul Iaşi au fost montate până astăzi trei camere video: una pe DN 28, la intrarea în localitatea Leţcani; una la Moţca, la intersecţia DN 24A cu DN 2, şi una la intersecţia DN 24C (drumul spre Popricani – Ştefăneşti) cu DN 24 (drumul care duce la Sculeni). O a patra cameră urmează să fie montată pe Bucium.

„Camera de pe Bucium va fi montată zilele următoare. În prezent, acestea funcţionează pentru uzul intern, se fac probe deocamdată. Camerele vor fi date în folosinţă la începutul lunii septembrie“, a declarat Ovidiu Laicu, directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Potrivit acestuia, înainte de a pune în funcţiune camerele pentru depistarea celor care nu au roviniete, vor fi montate indicatoare de avertizare pentru şoferii care nu au cumpărat roviniete. „Indicatoarele de atenţionare vor fi puse înainte de camere cu aproxiamtiv 4 sau 5 kilometri, pentru ca şoferul să aibă timp să îşi cumpere rovinietă cu ajutorul mesajelor de pe telefonul mobil“, a adăugat directorul de la Regionala de Drumuri.

sursa ziarul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Dosar penal pentru alcool la volan

Răzvan Grecu

Accident rutier pe raza localității Ruginoasa. Patru persoane au ajuns la Spital (FOTO)

Răzvan Grecu

Acţiune preventivă la Liceul “Miron Costin” din Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site