NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Începe “bac-ul” de toamnă!

Liceenii care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în prima sesiune din această vară se pot înscrie pentru sesiunea august – septembrie. Cererile lor sunt aşteptate până pe 19 iulie, la secretariatele liceelor unde candidaţii au absolvit.

 

  “La acest interval (n.r. 15 – 19 iulie) se va adăuga ziua de 9 august 2013, zi suplimentară de înscrieri, pentru absolvenţii promoţiei 2013 care vor fi susţinut şi promovat examenele de corigenţă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. În cazul în care tinerii susţin una sau mai multe dintre probele examenului de maturitate pentru a treia oară, aceştia vor fi nevoiţi să plătească o taxă, în cuantum de 38,5 lei/ probă. Suma se achită la sediul Inspectoratului, în biroul A19 de la etajul I. A doua sesiune a bacalaureatului debutează pe 19 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice în limba română, într-o limbă de circulaţie internaţională, şi cele digitale. Aceste probe se încheie pe 23 august, iar candidaţii se vor bucura de o pauză de câteva zile. Pe 26 august se dă startul probelor scrise, urmând ca rezultatele să se afişeze pe 2 septembrie. Rezolvarea contestaţiilor se va face în zilele de 3 şi 4, iar rezultatele finale se vor afişa pe 5 septembrie.

sursa ziarul de iasi

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

„Ziua Europei” sărbătorită la Cozmești prin activități culturale

Marius Parteni

Rezultatele concursului „Magia MaST”

Oana Cordoneanu

Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” – singura unitate de învățământ din Pașcani premiată în cadrul Galei Excelenței în educație

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site