NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Atenție la ciupercile vândute în pieţele din Paşcani de vânzătorii ambulanți ! Medicii vă sfătuiesc să nu cumpăraţi

Ca în fiecare an în pieţele agroalimetare de pe raza municipiului Paşcani îşi fac apariţia vânzătorii ambulanţi de ciuperci, după ploile din ultima perioadă.

 

 Şi anul acesta atât în piaţa din zona deal cât şi în piaţa din zona vale ne-am întâlnit cu aceste persoane. Una dintre ele a declarat reporterilor noştri că a cules ciupercile din pădurile din zona comunei Tătăruşi şi pe care le recomandă paşcănenilor. Kilogramul de ciuperci costă 15 lei.

  

 „Vând bureții cu 15 lei pe kilogram şi i-am cules din pădurile de la Tătăruşi. Până în momentul de faţă am vândut destul de bine”, ne-a declarat vânzătorul ambulant din piaţa vale.

 Paşcănenii nu s-au arătat prea îngrijoraţi de faptul că în fiecare an zeci de oameni ajung pe patul de spital după ce au consumat ciuperci otrăvitoare. O doamnă, spre exemplu, ne-a declarat că a mai cumpărat din piaţă ciuperci şi că nu a păţit absolut nimic.

 „Ei, dacă nu am murit atâţia ani doar nu o să murim acum. Noi am mai mâncat bureţi până acum, iar cum sau amestecat oamenii aşa s-au amestecat şi bureţii. Eu nu văd nici un fel de problemă”, ne-a declarat femeia.

 Medicii trag un semnal de alarmă. Ei recomandă cetăţenilor să cumpere astfel de produse doar din magazine pentru a nu risca o toxinfecţie alimentară sau mai gravâ, alte complicaţii.

 „În această perioadă în paduri există număr mare de ciuperi dintre care nu toate sunt comestibile. Aş ruga toţi cei care sunt amatori să fie atenţi pentru că uneori ciupercile necomestibile sunt foarte asemănătoare cu cele comestibile. Forma clinica este de la intoxicaţie uşoară până la forme mai grave. Dacă după consumul de ciuperci prezintă manifestări de tipul vărsăturilor sau cele care seamănă cu o indigestie trebuie să se prezinte imediat în Compartimentul de Primiri Urgenţe pentru a fi evaluaţi de echipa noastră de medici”, ne-a declarat dr. Diana Acsinte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgenţă Paşcani.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Ultramaraton: Va alerga de la Rădăuţi la Iaşi pentru copiii abandonaţi. Se vor crea „puncte de alăturare“ și la Pașcani

Redacția

Sociolog: Cei care susțin că să avem “sex” în loc de “gen” în buletine se dădeau de ceasul morții când vorbeam de educație sexuală

Redacția

Târg caritabil organizat în curtea catedralei din Pașcani, pentru un copilaș grav bolnav

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site