NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Astăzi este Ziua Mondială Fără Tutun. „Un singur mesaj pe pachetul standard“

Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi anunţă că şi anul acesta, pe 31 mai, la indicaţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), va fi marcată Ziua Mondială Fără Tutun, sub sloganul „Un singur mesaj pe pachetul standard de tutun: avertismentul de sănătate!“, şi are ca temă „Următorul pas: ambalarea neutră a produselor de tutun“.

 

Conform reprezentanţilor DSP, această zi este cu atât mai importantă cu cât România a adoptat pe 17 martie una dintre cele mai puternice legislaţii împotriva fumatului în spaţiile publice, numărându-se printre cele 94 de ţări care au interzis complet fumatul, începând cu Irlanda, în2004. În acest an, în cadrul acestei zile, OMS pregăteşte adoptarea ambalării neutre, standardizate sau uniformizate în raport cu mărcile comeciale de tutun, o măsură care ar contribui la reducerea atractivităţii tabacului.

  

„Tutunul ambalat neutru se va vinde în pachete standard ca dimensiuni şi numai în două culori, în care singura prezentare grafică va aparţine avertismentelor de sănătate, iar informaţia tutun – specifică – brandul, versiunea, numărul ţigaretelor – va avea culori reglementate şi font diminuat“, au precizat reprezentanţii DSP într-un comunicat de presă.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Alexandra Ungureanu & Crush, Oana Radu și Olguța Berbec la Zilele comunei Cristești

Redacția

Școlile din comuna Stolniceni Prăjescu s-au umplut de flori

Teona Gherasim

Ziua internațională a democrației

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site