NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Primul BALON ieşean trimis în stratosferă! Vă puteți înscrie numele în jurnalul de bord

Un ieşean vrea să ridice un balon în stratosferă. Acesta va fi lansat la sfârşitul lunii aprilie de la Aeroport, urmând să se ridice la peste 30 km altitudine.

 

„Aşa cum spunea Disney, «ideile vin din curiozitate». Eu i-am luat cuvintele în serios şi am început să îmi urmez curiozitatea, ducând-o la alt nivel. De aceea, vreau să lansez în stratosferă un balon meteo cu heliu. Aceasta va măsura temperatura, umiditatea şi va face câteva fotografii spectaculoase ale curburii Pământului. Nacela ce va fi ridicată de balon va conţine un senzor de presiune şi temperatură, un Raspberry Pi2 şi două camere HD, care vor filma şi fotografia toată călătoria“, a precizat Gabi Dumitriu, iniţiatorul proiectului.

  

În cadrul proiectului a fost cooptat şi Aeroportul, ca partener. Lansarea balonului urmează să aibă loc pe 28 aprilie, din parcarea aerogării.

„Noi punem la dispoziţie informaţiile aeronautice, datele meteo necesare pentru lansare şi locul de unde va avea loc. Este primul experiment de acest gen din ţară, şi credem că fie şi numai fotografiile care vor fi realizate din aer vor face toţi banii“, a spus directorul Aeroportului, Marius Bodea.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Aeroportul nu va contribui financiar pentru lansarea balonului. Pentru strângerea sumelor necesare, iniţiatorul a apelat la donaţii. Contra sumei de 10 lei, donatorul va primi un bilet simbolic, va fi invitat la lansarea balonului, iar numele său va fi înscris în jurnalul de bord. Pentru30 de lei, donatorul va primi în plus cea mai reuşită fotografie din tot zborul. Contra sumei de 50 de lei, numele donatorului va fi printat 3D şi va ajunge în nacela balonului.

Pentru firmele interesate de susţinerea proiectului, iniţiatorul oferă posibilitatea ca logo-ul companiei să fie trecut pe un panou aflat în raza de acţiune a camerei HD. Filmul călătoriei va putea fi folosit ulterior în materialele promoţionale ale companiei. Tariful pentru această facilitate a fost fixat la 150 sau 300 de euro, în funcţie de formatul panoului.

Detalii cu privire la proiect sunt disponibile la adresa de internet http://iasinspace.ro.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ziua mondială a inimii

Redacția

Ziua Eroilor sărbătorită La Stolniceni Prăjescu

Redacția

Un fenomen excepțional va putea fi observat pe cer în luna decembrie. Se va mai întâmpla abia în 2080 și 2400

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site