NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Artterapie pentru specialii de Pașcani

Școala Gimnazială Specială Pașcani în parteneriat cu Fundația ”Vatra Pașcanilor” derulează, începând din luna februarie, proiectul „Artterapie pentru specialii de Pașcani”. Proiectul este sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin „Programul MOL pentru sănătatea copiilor 2014”.

 

„Prin acest proiect ne propunem să extindem activitatea cabinetului de artterapie prin tehnica olăritului și modelajului prin achiziționarea de noi roți de olărit astfel încât să se poată lucra cu o clasă de elevi odată. De asemenea, vom elabora Programele școlare pentru toate clasele I-VIII, astfel încât olăritul să devină și o formă de preprofesionalizare. În acest cabinet se vor desfășura terapii individuale și de grup de exprimare și dezvoltare personală  pentru elevii cu deficiențe grave și asociate, unde eficiența terapiei s-a dovedit prin creșterea stimei de sine, îmbunătățirea interrelaționării sociale (obiectele realizate de acești copii surprind prin creativitate, originalitate și tehnica aleasă de modelare a lutului). Produsele obținute în cadrul cabinetului de artterapie vor fi obiectul expozițiilor la nivelul instituțiilor din județ (Benzinăriile MOL, Casa de Cultură Pașcani,  Primăria Pașcani, Casa Corpului Didactic Iași, ISJ Iași, Consiliul Județean Iași etc.). În cadrul proiectului se va face o cercetare științifică care va avea ca scop investigarea valențelor formative ale artterapiei prin olărit și modelaj în dezvoltarea elevilor cu deficiență mintală ușoară și moderată care au probleme de adaptare la mediul școlar și abilități psihomotrice scăzute”, a declarat Gabriela Nedelcu, director Școala Specială.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

O carte pe săptămână – recomandarea Bibliotecii din Târgu Frumos:”Harun şi Marea de Poveşti”

Ema Roman

Noi discipline opţionale, propuse de Ministerul Educaţiei

Redacția

Dulcețuri, coronițe de brad, măști de Anul Nou și articole vestimentare, la Târgul de Crăciun organizat de Liceul Teoretic Miron Costin

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site