RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Șefii RAGCL explică cum a fost posibil ca ApaVital să sisteze apa în cartierul Micro din centrală

Conducerea RAGCL a reacționat astăzi după ce pășcănenii din cartierul Micro s-au arătat nemulțumiți de faptul că angajații operatorului județean au sistat apa din centrala aparținând furnizorului de căldură. Șefii instituției au explicat de ce angajații ApaVital au avut acces în centrală.

Totul vine ca urmare a unei decizii a Consiliului Local din 28 februarie 2013. Atunci legislativul local și-a însușit protocolul de predare primire a bunurilor aferente sistemului de ridicare a presiunii sistemului de ape reci și calde (stații hidrofoare).

“Printr-o hotărâre a Consiliului Local din 28 februarie 2013 instalațiile de apă rece și hidrofoarele au trecute la SC Prest Serv Apa SA. Există un protocol, prin care am făcut predarea mijloacelor fixe. Ne-am obligat să asigurăm accesul pentru exploatare și citirea contorilor, întreținere și reparații. Noi am predat cheia și centralele de acces în centrale unde sunt hidrofoare. Operatorul de apă are același acces, ca al angajaților noștri. Nu putem interzice accesul, întrucât am încălca hotărârea Consiliului Locală. Au închis vanele pe conductele de apă rece pe cartiere, a subliniat Sorin Năcuță, directorul tehnic al RAGCL.

  

Conducerea RAGCL spune că nu a fost pusă în pericol activitatea de furnizare a agentului termic sau a apei calde odată cu demersurile celor de la ApaVital.

Noi avem contract cu operatorul județean de furnizare a apei, pe baza căruia producem apa caldă, pe care o livrăm clienților. Țin să le transmitem pășcănenilor că nu există riscul de a rămâne fără apă și căldură. Săptămâna trecută se punea problema că vom rămâne fără gaz, dar după cum se vede nu sunt probleme, atâta timp cât ne achităm debitele“, a susținut Gelu Nedelcu, directorul RAGCL Pașcani.  

Astăzi o parte din locatarii  cartierului Micro au vrut să intre în centrala RAGCL pentru a deschide vana cu apă, însă au renunțat la această măsură pentru a nu fi acuzați de distrugere.  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Șocant! Primarul Dumitru Pantazi a amenințat astăzi că îneacă un consilier local

Răzvan Grecu

Şeful Vămii Sculeni, „revoltat” că în alte vămi din țară se câştiga mai mult din şpagă, arată documentele depuse de DNA la instanță/ Suspectat de luare de mită, el a fost plasat în arest la domiciliu de Tribunalul Iași

Redacția

RAGCL: Programul de sărbători și numărul de telefon pentru intervenții

Redacția
Încarcă...