NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Statistici dure pentru o serie de unități din sistemul de învățământ preuniversitar al județului Iași

Regres pentru o serie de scoli gimnaziale, colegii nationale si tehnice din judetul si municipiul Iasi!

Daca in unitati din mediul rural, precum: Victoria, Poieni, Sodomeni, Madarjac, Ruginoasa, Slobozia Deal, Bosia, Bals, Razboieni, Costesti, Lespezi sau Scheia, abia cativa elevi de clasa a VIII-a au reusit sa obtina macar media 5 la ultima simulare a Evaluarii Nationale (EN), altele cu pretentii au avut un esec total la acest test. Printre acestea se afla si: Colegiul National de Arta Octav Bancila, scolile gimnaziale Veronica Micle, Ion Neculce, Oltilia Cazimir, Nicolae Iorga sau Colegiul Tehnic Ion Holban.

Foarte putini candidati au obtinut note de promovare. In acest context, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi au prezentat rezultatele oficiale obtinute de elevi la simularea EN, la clasa a VIII-a. Practic, fata de simularea din noiembrie 2013, cand procentul de promovare a fost de 45.18 la suta, la cea recent incheiata, procentul de promovare a fost de 46.14 la suta. Pe discipline, la Romana au promovat examenul 67.6 la suta dintre participanti, comparativ cu 63.22 la suta cati au luat note de trecere in 2013, iar la Matematica au promovat 29.4 la suta dintre elevi, comparativ cu 31.74 la suta cati au luat examenul in 2013.

  

„Am constatat ca la Matematica a scazut gradul de promovare cu un procent, rezultat justificat de faptul ca elevii din mediul rural sunt mai slab pregatiti. Aici as dori sa mentionez ca situatia nu tine neaparat de calitatea actului educativ, ci pentru ca elevii provin dintr-un mediu familial dezavantajat. As dori sa mentionez ca, in perioada urmatoare, vor fi organizate o serie de inspectii tematice ce vor avea in vedere exact gasirea unor solutii pentru imbunatatirea rezultatelor elevilor la Matematica. As vrea sa spun ca, desi la acest moment nu am datele complete, este posibil sa existe si unitati de invatamant unde niciun candidat nu a obtinut note peste 5, insa nu pot confirma care sunt acestea”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Au început înscrierile la clasa a XI-a. Liceul „N.Iorga” își așteaptă elevii

Ema Roman

Profesori croaţi la Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos. Află despre ce este vorba!

Ema Roman

Mândrie românească: străzi și monumente din Italia dedicate unor personalități din țara noastră

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site