NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Arheologii au descoperit dovezi ale cuceririi babiloniene a Ierusalimului – aşa cum se spune în Biblie

Săpături ale arheologilor pe Muntele Sion din Ierusalim au scos la iveală dovezi ale cuceririi babiloniene a oraşului, aparent confirmând distrugerea anunţată în Biblie, potrivit CNN.

Experţi de la Universitatea din Carolina de Nord, oraşul Charlotte, au făcut descoperiri semnificative, inclusiv depozite de cenuşă, vârfuri de săgeată, bucăţi de oale şi lămpi. Cea mai surprinzătoare a fost totuşi o bucată dintr-o bijuterie care ar putea fi un ciucure sau cercel de forma unui clopot.

Shimon Gibson, co-director al proiectului arheologic Muntele Sion al Universităţii, a declarat pentru CNN că această bijuterie arată faptul că aici existau „elite”, ceea ce ar confirma descrierile biblice despre bogăţia Ierusalimului de dinainte de perioada cuceririi în anii 587-586 î. Hr. Gibson a spus că bijuteria este o descoperire rară, în condiţiile în care, de obicei, în locurile în care au avut bătălii, soldaţii furau podoabele şi le topeau.

Aşa că „este un semn clar al bogăţiei locuitorilor acestui oraş în timpul atacului”, a adăugat el.  Istoricul a afirmat că elementele găsite nu aduc dovezi solide ale atacului babilonian, însă felul în care au fost conservate natural îi fac pe cercetători să creadă că a fost vorba de cucerire. 

Articol integral pe www.adevarul.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Activități la Biblioteca Municipală de Zilele Orașului

Carmen Bălăceanu

Colecție masonică unică în România

Redacția

Noaptea muzeelor la Centrul Cultural Ruginoasa

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site