NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital nu a plătit niciun leu redevență în ultimele 9 luni, deși este obligată prin contract

Operatorul regional de apă și canalizare refuză să respecte obligațiile din contractul de delegare pe care le are către municipiul Pașcani. Mai exact este vorba despre plata redevenței datorate pentru folosirea rețelelor de apă și canalizare. ApaVital ar trebui să plătească trimestrial o sumă de bani pentru concesionarea serviciului, însă de mai bine de 9 luni de zile, refuză să facă acest lucru.

 

 

Operatorul consideră, în acest moment, că nu mai există niciun temei legal pentru a achita redevența către municipalitate, deoarece o hotărâre de Consiliului Local, 64/2015, prin care se stabilea cum vor fi folosiți acești bani, a fost anulată de către instanță.

Totuși, cum operatorul susține că, contractul de delegare mai este în vigoare, o prevedere din acest act îl obligă să plătească voluntar această redevență chiar și în lipsa unei facturi din partea Primăriei.

În mod ciudat însă, Consiliul Local nu a somat până acum operatorul să-și respecte contractul de delegare și să vireze banii datorați municipalități, aleșii PSD refuzând să voteze, în acest sens, un proiect al consilierului PMP, Sorin Olariu.

Menționăm că, legislativul local a dispus în 2015 ca ApaVital să plătească 1,9 milioane de lei anual pentru concesionarea rețelelor de apă și canalizare, iar o instanță judecătorească a stabilit definitiv și irevocabil că această sumă reprezintă cuantumul legal pe care Pașcaniul trebuie să-l încaseze ca redevență. Cu toate acestea, operatorul regional a refuzat sistematic să se conformeze și a achitat cu puțin peste o treime din această sumă.

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Un consilier local, acuzat ca a furat un act din primarie

Redacția

Măsură de control în autobuze. Primăria va elibera carduri de călătorie persoanelor care beneficiază de gratuități, iar regia va suporta montarea unor cititoare

Răzvan Grecu

Lipsă apă potabilă pentru 20 de utilizatori din Moțca

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site