RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital încetează contractul de delegare la Pașcani din cauza primarului. Ion Toma: “furnizarea apei nu se oprește de mâine, dăm timp Consiliului Local să găsească alte soluții”

Decizie neașteptată a operatorului de apă ieșean ApaVital, în legătură cu  serviciul de la Pașcani.

Au decis în decursul acestei zile să înceteze colaborarea cu municipiul nostru și să denunțe unilateral contractul de delegare aL serviciului. Conform celor declarate de către directorul general al ApaVital Ion Toma, decizia a fost luată după ce a aflat din presă de proiectele inițiate de primarul Dumitru Pantazi cu privire la redelegarea serviciului de apă către ApaVital. Mai exact, conform directorului operatorului ieșean, proiectul propus de edilul șef încalcă grav contractul de delegare al servicIului de apă-canal semnat de ARSACIS în numele municipiului Pașcani cu Apavital.

  

 „Am analizat și noi și am văzut că ceea ce cer ei depășește cu tot contractul de delegare pe care îl avem cu ARSACIS și nu are rost să continuăm la Pașcani în condițiile astea. Dacă dau hotărârea, iar să mă apuc să contest în instanță să spuneți dumneavoastră pe post că țin cu dinții de Pașcani. Nu am vorbit cu nimeni treaba asta, cum puteam eu să trec peste ARSACIS.  Uit de această perioadă cât am fost înjurat, cum nu am fost înjurat de 40 de ani de muncă. Am văzut că a scris cineva că oprim apa mâine. Stați un pic, există o procedură, nu las oamenii, am peste 90% clienți care au fost ok, sunt proceduri contractuale”, ne-a declarat Ion Toma, direcotor general ApaVital.  

 COMUNICAT DE PRESĂ

Din cauza nerespectării termenilor contractuali de către municipiul Paşcani APAVITAL încetează contractul de delegare.Luând act de proiectele de hotărâre ale Consiliului Local Paşcani, cu privire la furnizarea / prestarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare şi ţinând cont de faptul că niciuna dintre înţelegerile convenite cu administraţia publică locală nu sunt transpuse în aceste proiecte, precum şi de faptul că aceste proiecte încalcă hotărârile ARSACIS care stabilesc modul în care îşi desfăşoară activitatea operatorul regional, conducerea APAVITAL a decis să înceteze activitatea în municipiul Paşcani conform prevederilor Contractului de Delegare.

 
Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Prima acțiune de igienizare a pieței deal, a fost finalizată. Activitatea va fi reluată mâine!

Marius Parteni

Secretarul general al Primăriei are mașină și șofer la scară!

Răzvan Grecu

Negocieri cu companii din Turcia și Polonia pentru zboruri noi de pe Aeroportul Iași

Redacția
Încarcă...