NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Angajatorii pot primi fonduri pentru sustinerea salariatilor

Proiectul „România Start-Up Plus”, în valoare de 105 milioane euro, are ca obiective stimularea antreprenoriatului si crearea de locuri de munca. Alocarea financiara „Programul Operational Capital Uman” a publicat Ghidul Solicitantului, pentru acest apel de proiecte, „Cresterea ocuparii prin sustinerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbana”.

Practic, în momentul semnarii contractului cu administratorul schemei de antreprenoriat, viitorul antreprenor primeste osubventie în valoare de maximum 24.000 euro, reprezentând prima transa de finantare. A doua transa de finantare, în valoare de maximum 16.000 euro, va fi acordata daca antreprenorul realizeaza venituri brute echivalente cu jumatate din valoarea primei transe. Conform mentiunilor din Ghid, sistemul informatic se va închide în data de 30.10.2016, ora 16:00. 

„Schema pentru start-up-uri poate fi derulata de Autoritatile Publice Locale, Camerele de Comert, Furnizorii de servicii de Formare Profesionala Continua (FPC), universitatile si ONG-uri, care pot aplica pentru a fi administratori de schema. Accesul la finantare al întreprinderilor din România este printre cele mai reduse din UE. Numai 2 la suta din întreprinderile din România – fata de 8 la suta, media europeana – au accesat granturi sau credite subventionate în 2015, conform sondajului SAFE al Comisiei Europene”, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri.

Prin finantarea proiectelor de antreprenoriat din Programul „România Start-Up Plus” se are în vedere atingerea urmatoarelor obiective: peste 2.000 de locuri de munca nou create, peste 1.500 noi întreprinderi mici si mijlocii finantate si peste 10.000 de persoane formate în domeniul educatiei antreprenoriale.

Sursa: bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Restricții rutiere pe strada Mihail Kolgălniceanu!

Marius Parteni

Activităţi de primăvară! Unde sunt cei de la legea 416!

Ema Roman

Din categoria promisiunilor neonorate de administraţia locală: Reabilitarea căminului cultural din Lunca Paşcani

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site