NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Dezastru lăsat în urmă de Pantazi! Firmă din București plătită cu 56.000 lei, pentru a sta degeaba!

Au fost discuții aprinse astăzi, în plenul ședinței de Consiliu Local, ce s-a desfășurat la Primăria Municipiului Pașcani. Motivul: stadiul licitației pentru modernizarea pieței din zona vale. Cel care a adus subiectul în discuție a fost Dumitru Pantazi.

Acesta i-a spus primarului Marius Pintilie că ar trebui să dea ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a pieței din zona vale, deoarece licitația pentru desemnarea constructorului s-a desfășurat și a fost desemnat un câștigător.

„Proiectul cu piața este predat. Licitația a fost la pachet cu proiectare și execuție, deci urmează să dați ordinul de începere a lucrărilor. Există poziție de investiții pe listă”, a susținut fostul primar, Dumitru Pantazi.

Cele susținute de fostul primar, nu sunt însă reale, conform explicațiilor oferite de Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului. Acesta le-a transmis aleșilor locali că fosta administrație a cheltuit 56.000 de lei pentru ca o firmă din București să se ocupe de cinci achiziții publice. Din păcate însă, societatea respectivă nu a reușit până acum să demareze decât două licitații pentru achiziția proiectării și lucrărilor la piața din zona vale și a unei documentații de avizare a lucrărilor de investiții, pentru mai multe străzi din Pașcani.

  

Conform oficialului din Primărie, aceste lictiații sunt în curs de desfășurare, iar municipalitatea întâmpină greutăți, în colaborarea cu societatea din București ce a fost desemnată să se ocupe de aceste achiziții publice.

„A fost în COVID, nu a putut să-și facă treaba, iar la ora actuală contractul nu este încheiat, continuă procedurile în ceea ce privește licitația. Acea firmă din București pe care dumneavostră ați delegat-o să facă servicii de licitații la Pașcani, nu știm de ce, pentru că dumneavoastră nu ați stiut să faceți achiziții la Pașcani. Ați dat la o firmă din București să facă cinci achiziții, din care nu a făcut nici una până acum. Un contract de 56.000 de lei prin care noi plătim o firmă din București să facă achiziții, iar ea nu a făcut nicio licitație. Nimic, absolut nimic! Contractul e contract. O să încercăm să-i aducem la Pașcani, dar nu vor să vină. O să vedem cum stau cu derularea serviciilor. Au doar două achiziții demarate: licitația de la piața din vale și acel DALI pentru străzi, iar de celelalt trei nici nu s-au apucat”, a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Reamintim că fosta administrație condusă de Dumitru Pantazi a preferat să lucreze cu consultanți externi, plătiți cu sume importante de la bugetul local, pentru a face o serie de achiziții pe mai multe proiecte de investiții finanțate de la bugetul local sau din bani europeni.

Advertisements

Related posts

Exclusiv: ApaVital va investi la Pașcani mai puțin decât la Hârlău. Suntem la egalitate cu localitatea Popricani la canalizarea din bani europeni! (DOC)

Răzvan Grecu

Primarul care a rămas în inima ieșenilor. Și-a donat salariul și pământul pentru oameni

Redacția

Noul sediu al Bibliotecii Municipale, aproape finalizat

Ema Roman
Încarcă...