NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Angajatii din sanatate ies in strada. Greva generala, luna viitoare

Salariatii din sistemul sanitar incep protestele fata de indolenta guvernantilor privind revendicarile acestora. In urma discutiilor dintre reprezentantii angajatilor, Federatia Sanitas si ministrii Muncii si Sanatatii, privind exceptarea de la ordonanta privind salariile bugetarilor, a personalului tehnic administrativ, functionarii din directiile de sanatate publica, medicina scolara si din creste, nu s-a ajuns la o intelegere.  

Astazi, angajatii din sistemul sanitar vor picheta Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finantelor, pe 4 octombrie Ministerul Sanatatii, iar pe 11 octombrieParlamentul Romaniei. Pe data de 19 octombrie va fi greva de avertisment in toate spitalele, timp de doua ore, iar pe 31 octombrie este greva generala. 

Dintre revendicarile solicitate de sindicalisti mentionam: adoptarea unui nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar si de asistenta sociala; respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar si adoptarea unui normativ specific pentru asistenta sociala; deblocarea si finantarea posturilor de specialitate din sistemul sanitar si de asistenta sociala; reglementarea cadrului legislativ pentru echivalarea studiilor asistentilor medicali; reglementarea unei forme unice de pregatire pentru asistentii medicali; alocarea unui procent de 6 la suta din PIBpentru sanatate.

Sursa: bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Dieta despre care știința a demonstrat că face mai mult decât să te ajute să slăbești

Redacția

Medicină SF la cel mai mare spital de recuperare din Moldova. Sute de pacienţi paralizaţi se înghesuie la robotul-minune care le redă mersul

Redacția

Mancați covrigi? Știați că în compoziția lor se folosește soda caustică?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site