NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alianțe cu partide extremiste: cum au votat PNL și PD în 2003 cot la cot cu PRM-ul lui Vadim o moțiune de cenzură / USR PLUS, alături de AUR în 2021 pentru a-l da jos pe Florin Cîțu

Anunțul USR PLUS că a depus o moțiune de cenzură alături de AUR a fost întâmpinat cu critici dure de liderii PNL, care au denunțat alianța de conjunctură cu un partid extremist. Și PNL a trecut însă printr-o situație similară când s-a aliat cu PRM – partidul extremist condus de Corneliu Vadim Tudor, pentru o moțiune de cenzură.

Se întâmpla în martie 2003, când parlamentari PNL și PD – în frunte cu Emil Boc, liderul de grup al deputaților PD, au susținut și votat alături de PRM moțiunea de cenzură ”Mafia sufocă România – Corupţia Guvernului P.S.D. sărăceşte România” împotriva guvernului PSD condus de premierul Adrian Năstase.

La acel moment, moțiunea de cenzură a fost respinsă (voturi pentru moţiune: 163, împotriva moţiunii: 281).

La dezbaterea moțiunii au luat cuvântul în sprijinul moțiunii liberalii Crin Antonescu și Norica Nicolai, iar din partea Partidului Democrat – Emil Boc.

Advertisements
Advertisements
  

Alianța conjunturală a PNL și PD cu PRM a fost taxată atunci de Dan Ioan Popescu – ministrul PSD al Industriilor, care a declarat în plenul Parlamentului că ”nu am crezut vreodată că voi auzi un reprezentant de marcă al Partidului Naţional Liberal să afirme că extremismul este doar o atitudine mai radicală.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

LIVE Ziua 124 de război. Cel puțin 10 civili au murit și 40 au fost răniți după bombardamentul unui mall din Kremenciuk/ Mai mulți civili au fost uciși și în Harkov/ SUA iau în calcul să furnizeze Ucrainei un sistem de rachete sol-aer cu rază de acțiune „medie și lungă”

Redacția

Tânăr afgan, depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să treacă pe jos graniţa în România

Redacția

Cod galben de ploi și vijelii în 13 județe, de vineri după amiază

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site