NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Alexandru Muraru: ”Pentru soluționarea cu celeritate a dosarului Mineriadei, se vor aloca resursele logistice și umane suplimentare” (P)

Deputatul Alexandru Muraru a adresat o interpelare Ministrului Justiției, Stelian Ion, cu privire la dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.
Conform răspunsului primit de la Ministerul Justiției, dosarul de urmărire penală au fost transmis la data de 04.06.2021 Secției Parchetelor Militare, și urmează a se dispune în cel mai scurt timp începerea urmăririi penale cu privire la fapte, după care se va proceda la readministrarea probelor cu privire la săvârşirea de infracțiuni contra umanității.

În cauză vor fi alocate resursele umane și logistice necesare pentru soluționarea cu celeritate a cauzei, urmând ca stadiul cercetărilor și ritmicitatea actelor de urmărire penală să fie monitorizate de conducerea parchetului și verificate periodic în cadrul activității de control operativ dispuse de către Procurorul General.

”Prin răspunsul la interpelare, procurorul general m-a asigurat de continuitatea în soluționarea cauzei cu urgentarea întregii proceduri, ținând cont de standardele rezultate din hotărârile Curții Europene a Drepturilor Omului pronunțate cu privire la această cauză”, a declarat Alexandru Muraru, deputat PNL Iași.

Reamintim faptul că prin rechizitoriul emis la 12.06.2017, Dosarul Mineriadei a fost trimis în judecată în 2017. Mai bine de doi ani a stat în Cameră preliminară la Curtea Supremă, iar în mai 2019, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au hotărât că ancheta nu este completă și trebuie retrimisă magistraților de la Parchetul General – este vorba de procurorii militari.

  

Judecătorii au constatat atunci nulitatea rechizitoriului și că dosarul nu este complet. 

Advertisements

Related posts

Record absolut de creștere a numărului de călători la Aeroportul Iași

Redacția

Am solicitat oficial, astăzi, intervenția urgentă a conducerii socialiștilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD și partidul neo-fascist, AUR (P)

Redacția

”Nu fi oiță, poartă telefonul la blăniță”. Campanie pentru sensibilizarea şoferilor care stau cu ochii în telefoane, riscând să producă accidente grave

Redacția
Încarcă...