RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Judeţul Iaşi este pe locul 2 la nivel naţional în ceea ce priveşte promovabilitatea la examenul de Bacalaureat 2021

Județul Iași este pe locul doi pe țară, atât în ceea ce privește rata de promovabilitate la Bacalaureat, cât și a mediilor de 10 obținute în urma acestui examen.

Iașul are o promovabilitate de 78 la sută, devansând media națională care este de 73,9 la sută.

În clasamentul mediilor de 10, județul Iașul este pe locul al doilea, obținând șapte locuri, la egalitate cu județul Botoșani.

Pe primul loc pe țară în clasamentul mediilor de 10 se află municipiul București, cu 21 de locuri.

  

Purtătorul de cuvânt al IȘJ Iași, Antonina Bliorț: „La nivelul județului Iași, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 78%, în creștere față de sesiunea iunie-iulie 2020 (71,42%) și peste media națională (73,9%). Acest procent de promovabilitate situează județul Iași pe locul doi în ierarhia națională. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 81.92% (76,95% – sesiunea iunie-iulie 2020), iar pentru promoțiile anterioare – 35,02% (27,96% – sesiunea iunie-iulie 2020). 7 candidați au obținut media 10, județul Iași plasându-se și în acest clasament pe poziția a doua pe țară. Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea: 92 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 145 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 65 / Istorie – 80) și 377 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.”

radioiasi.ro

Related posts

Târg cu vânzare la Liceul teoretic “Miron Costin” înaintea sărbătorilor de iarnă

Teona Gherasim

Liceul Special ”Moldova” Târgu Frumos, parteneriat cu echipa Climb Again (foto)

Redacția

Apel comun al elevilor români și maghiari, al părinților, studenților, al două sindicate și al Salvați Copiii, pentru susținerea BAC-ului și Evaluării: Solicită ferm Guvernului ca examenele naționale să fie organizate

Redacția
Încarcă...