RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Alegeri prezidențiale în Turcia. Erdogan a întrunit peste 50% din VOTURI, după numărarea a aproximativ jumătate din buletinele de vot

Preşedintele turc în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan a întrunit aproximativ 52% din voturi, după numărarea a aproximativ jumătate din buletinele de vot în alegerile prezidenţiale care au avut loc duminică în Turcia, potrivit agenţiei oficiale de presă Anadolu.

Liderul opoziţiei Kemal Kiliçdaroglu, candidatul comun al unei alianţe formate din şase partide, este creditat cu aproximativ 42% din voturi, conform unor rezultate parţiale difuzate de agenţie.

Cu toate acestea, Kiliçdaroglu a declarat în timpul numărării voturilor, duminică seara, că se află pe primul loc în alegerile prezidenţiale. Potrivit Anadolu, candidatul unui partid ultra-naţionalist, Sinan Ogan, a obţinut aproximativ 5,3%, notează Reuters.

Electoratul din Turcia a votat duminică în cadrul unora dintre cele mai importante alegeri din istoria modernă de 100 de ani a ţării, alegeri care l-ar putea înlătura pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan după două decenii petrecute la putere, notează Reuters.

  

Votul va decide nu doar cine va conduce Turcia, ci şi cum va fi guvernată ţara, cum va fi condusă economia într-un context de criză profundă a costului vieţii, şi care va

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Regele Charles, „strâns cu UȘA” de Prințul Harry și Meghan Markle. De necrezut ce i-au cerut „copiii risipitori”!

Redacția

Elveția a început să ridice din sancțiunile care le fuseseră impuse oligarhilor ruși

Redacția

Erdogan își trimite serviciile secrete să-i reducă la tăcere pe criticii din străinătate

Redacția
Încarcă...