NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Afacerea Crăciugate – o bombă cu efect moral și psihologic

Scandalul ascultării telefoanelor funcționarilor publici este una din cele mai mari prostii pe care am putut să o aud vreodată în Pașcani. Fără doar și poate ignoranța față de tehnică nu înseamnă prostie, dar să ieși în presă cu declarații prin care să lansezi ideea că telefoanele angajaților Primăriei au fost ascultate este iresponsabil și periculos. 

Spun că este periculos deoarece climatul dintr-o instituție publică la schimbarea conducerii acesteia nu este tocmai unul relaxat, iar astfel de teme publice nu fac decăt să amplifice tensiunea deja existentă. Fiecare funcționar public sau contractual din Primărieva trebui să rememoreze ce a vorbit la telefon și dacă nu cumva a vorbit ceva ce îl poate compromite, ceva ce ar putea fi înregistrat și aflat în posesia fostei puteri.

Întârzierea prezentării unui punct de vedere oficial față de acest scandal nu poate duce decât la o și mai mare segregare a Primăriei: oamenii lui Crăciunescu și oamenii lui Pantazi. Faptul că actualul consilier al primarului, Gică Zanet,  a lansat ideea ascultării telefoanelor de către Crăciunescu o face să pară credibilă.

  

Totuși dacă te gândești că Gică Zanet, care este comerciant de echipament de telecomunicații, nu a putut să recunoască în respectiva aparatură o centrală telefonică de ultimă generație îți ridici mari semne de întrebare. Mai ales că mie mi-a luat doar 2 minute de căutare pe google ca să aflu ce face această centrală și care este prețul ei de vânzare. De ce nu a făcut si Zanet acest lucru? De ce a ieșit imediat în presă cu teoria ascultării telefoanelor?

Advertisements

Răspunsul ar trebui să-l dea domnul Gică Zanet. Să apară public și să spună dacă se pot asculta telefoanele de la acea centrală și să explice dacă același lucru se poate face și de la centrala telefonică cumpărată de Primărie de la SICME SRL în anul 2006. Centrala funcționează și acum și a fost întreținută de SICME până la rezilierea contractului de către fostul primar, în 2009. 

Ar putea să lămurească cum de a reușit să semneze cu Primăria un contract de mentenanță pentru aceeași centrală, mentenanță pe care o asigura cu un calculator ce aparținea Primăriei, dar care însă era depozitat la sediul SICME SRL.

Advertisements

Sau poate cu așa o reclamă negativă aparatura va fi returnată, iar mentenanța vechii centrale se va face tot din facturi…

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Viceprimarul Vasile Axinte dă vina pe funcționarii Primăriei pentru incompetența sa! Şi-a albit din nou imaginea la Bit TV!

Răzvan Grecu

ApaVital a pierdut deja războiul la Pașcani

Răzvan Grecu

Comentariu: USR a ales! Îl sprijină pe Dumitru Pantazi pentru un nou mandat de primar!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site