RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Urzeala directoratelor

Secretarul Mircea Zuzan este în conflict deschis cu Dumitru Pantazi şi cu grupul format din consilierii PSD Pleşca-Zanet-Axinte (viceprimar). Totul este clar acum. Situaţia inimaginabilă în anul 2012 este realitate astăzi. Zuzan, funcţionarul public care a ajutat candidatul PSD Dumitru Pantazi să ajungă primar, este acum înlăturat de PSD din Consiliile de Administraţie ale regiilor şi societăţilor comerciale din subordinea Consiliului Local.

Cine crede că decizia lui Dumitru Pantazi este un exerciţiu de imagine se înşeală. În realitate acum s-au jucat directoratele regiilor şi societăţilor comerciale din subordinea Consiliului Local. Conform O.U. 109/2011 art.18 alin. 2): “Directorii regiei autonome sunt numiţi de Consiliul de Administraţie. Consiliul de administraţie poate decide să fie asistat sau ca selecţia să fie efectuată de un expert independent, persoană fizică sau juridică, specializată în recrutarea resurselor umane, ale cărui servicii sunt contractate în condiţiile legii.”

  

Astfel, prezenţele în aceste Consilii de Administraţie ale secretarului Mircea Zuzan, Georgetei Sandu şi Ioan Prisecaru erau considerate ca fiind factori de risc faţă de alegerile directorilor pe care PSD şi i-ar fi dorit la conducerea RAGCL, Pest Serv Apa şi Eco Salubritate.

Nici absenţele de la această sedinţă extraordinară a fostului administrator public Dorin Nechifor şi ale celor doi foşti viceprimari ai municipiului, Ioan Ioniţă şi Neculai Enea, nu pot fi trecute cu vederea ca fiind scuzabile. Cel mai probail cei trei au preferat să nu participe la aceste jocuri, mai ales că numele lor sunt menţionate în mai multe anchete administrative sau chiar penale ce vizează investiţii din mandatul 2008-2012.

Personal cred că Mircea Zuzan, secretarul Consiliului Local a căzut în capcana primarului Dumitru Pantazi precum musca-n lapte. Acesta a crezut că miza discuţiilor este cuantumul indemnizaţiei membrilor din CA şi nu înlăturarea acestora din aceste organisme. Nu a conştientizat, probabil, că potul discuţiilor este de fapt mult mai mare şi anume cine vor conduce aceste regii şi societăţi comerciale din funcţia de director.

Rămâne de văzut dacă primarul Dumitru Pantazi va reuşi împreună cu grupul său de consilieri locali să decidă cine vor fi noii directori ai regiilor şi societăţilor comerciale din subordinea Consiliului Local.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cum a ajuns primarul Dumitru Pantazi singurul care ține partea cetățenilor în timp ce a mutat întâlnirea cu ApaVital în altă locație, de frica lor!

Răzvan Grecu

LGBT, pășcăneni și discursul urii!

Răzvan Grecu

Tipografia de lapte îl duce pe Pantazi la bară!

Răzvan Grecu
Încarcă...