RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Activitatea in spitale se intrerupe timp de doua ore

Medicii si asistentii medicali vor intrerupe activitatea in unitatile medicale pentru doua ore, timp in care vor fi asigurate doar urgentele.

Stabilirea zilei in care cadrele medicale vor intrerupe munca se va hotari in cursul acestei saptamani, dupa discutiile dintre sindicalisti si reprezentantii Ministerului Sanatatii. Liderii de sindicat nu vor accepta sa se negocieze pastrarea tichetelor de masa, dublarea salariilor medicilor rezidenti, considerand ca aceste probleme trebuie sa se rezolve fara a se mai face alte modificari. De asemenea, reprezentantii salariatilor din sistemul de sanatate vor sa se aplice grilele de salarizare stabilite prin lege inca de acum 3 ani, dar care nu au fost puse in aplicare. Federatia Sanitas a stabilit ca, in data de 14 noiembrie, sa se intruneasca de urgenta Consiliul National General pentru stabilirea calendarului miscarilor de protest, dar acesta se poate intruni si mai devreme, daca in urma discutiilor cu ministerul nu sunt rezolvate toate revendicarile. “Nu mai mergem pe jumatati de masura. Toti sunt niste mincinosi, in frunte cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Populatia este cu noi si nimic nu ne impiedica sa continuam protestele, daca nu ne sunt admise toate revendicarile. De 23 de ani, sistemul de salarizare este la pamant. Nu s-a reglat nicio grila. In aceasta saptamana vom avea discutii la minister, dupa care vom lua o hotarare. Daca nu ni se aproba toate revendicarile, continuam miscarile de protest cu intreruperea activitatii pentru doua ore, dupa care mergem la greva generala pe termen nelimitat. La mitingul de la Bucuresti, de la sfarsitul saptamanii, au participat peste 500 de persoane de la Iasi. Medicii au fost alaturi de noi. In primul rand ei sunt revoltati ca nu au un sistem de salarizare corespunzator pentru munca pe care o desfasoara in unitatile sanitare. Salariile care sunt sub 2.400 lei trebuie obligatoriu majorate, iar cele peste aceasta suma vor ramane neschimbate”, a declarat Viorel Tanase, presedintele Sanitas Iasi.

Angajatii din sanatate cer minimum 6% din PIB pentru sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza în sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte si de calitate pentru pacienti, precum si consultarea reala a Coalitiei Profesionistilor din Sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Primarul din Cristești explică absența luminițelor de sărbatori în comună

Carmen Bălăceanu

Reacții ale pelerinilor veniți din alte județe la Mitropolia Iași: ”Ne-au astupat la gură şi ne astupă din toate privinţele”

Redacția

Ploaie cu jucării la un meci de fotbal din Piatra Neamţ, în sprijinul unei cauze nobile

Redacția
Încarcă...