RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Activitatea din spitale ar putea fi afectată de blocarea angajărilor

spital

Suspendarea angajărilor la stat timp de șase luni de la 1 iulie va afecta activitatea din spitale, spun conducătorii unităților sanitare.

În Mehedinți, unde două dintre spitalele județului funcționează deja cu deficit de personal, managerii cred că blocarea angajărilor ar putea duce la o situaţie şi mai grea.

Probleme sunt mai ales în cazul medicilor, iar lipsa specialiştilor poate bloca activitatea unor secții importante, cum sunt cele de ATI, Chirurgie sau Neonatologie.

Relatează corespondentul RRA, Mihai Bădescu: ”Cu 24 de posturi vacante, Spitalul Municipal din Orșova are un deficit important de personal. Este vorba și de asistenți și infirmieri, dar cei care chiar nu pot fi supliniţi sunt medicii, iar unitatea sanitară are nevoie de şapte medici, patru dintre ei pentru secția de terapie intensivă, unde singurul medic existent și-a anunțat intenția de a renunța la post. Situația este foarte complicată pentru că, fără ATI, nu își mai pot desfășura activitatea secțiile Chirurgie și Neonatologie. Deși s-au făcut numeroase angajări în ultima perioadă, și la Spitalul Județean din Drobeta Turnu-Severin există deficit pe secțiile Neonatologie și Nefrologie din cauză că la posturile scoase la concurs nu s-au prezentat specialiști. Situația e generalizată la nivelul țării și, din acest motiv, conducerile spitalelor cred că unitățile sanitare ar trebui exceptate de la suspendarea angajărilor.”

  

radio romania

Related posts

APEL UMANITAR! Este criză mare de sânge la Iaşi, iar operațiile sunt amânate

Redacția

Spitalul CF Pașcani cere ajutorul cetățenilor în lupta cu coronavirusul! Cont pus la dispoziție

Oana Cordoneanu

Cum crești nivelul colesterolului bun HDL?

Redacția
Încarcă...