NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Acțiune de comemorare a voievodului Ștefan cel Mare organizată de PNL Pașcani

Anul acesta, pe 2 iulie, s-au împlinit 515 ani de la moartea marelui voievod Ștefan cel Mare. Domnitorul a fost comemorat la Pașcani de organizația locală PNL.

Evenimentul s-a desfășurat la statuia voievodului, din zona deal a municipiului. Protopopul Pavel Postolachi, alături de preoții Dumitru Cristea, Mihai Ungureanu și Ionel Isac au oficiat o slujbă de pomenire și au vorbit despre Ștefan cel Mare și Sfânt, voievodul care a apărat creștinismul și contribuția sa la ctitoria numărului impunător de biserici și mănăstiri. Membrii organizației PNL Pașcani, alături de președintele Marius Pintilie, au depus o coroană de flori la statuia domnitorului.  

  

Ștefan cel Mare a zidit biserici și mănăstiri nu numai în Moldova, ci și în Muntenia și Transilvania, mărturisind prin aceasta conștiința unității de credință și neam. De asemenea și la muntele Athos, unde pericolul otoman amenința tot atât de mult Ortodoxia, a înălțat, înnoit și înzestrat mai multe biserici și mănăstiri, între care la loc de cinste stă mănăstirea Zografu. În cei 47 de ani de domnie, a ctitorit 44 de biserici şi mănăstiri pentru războaiele purtate. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat la 20 iunie 1992, Sfântul Ştefan fiind sărbătorit în fiecare an, pe data de 2 iulie.

Advertisements

Related posts

Pisica de mare, filmată în Marea Neagră. Ce înseamnă prezența speciei (Video)

Redacția

ZIUA COMUNEI LESPEZI – SĂRBĂTOAREA DE SFÂNTUL ILIE (VIDEO)

Cătălin Cocoș

1 Martie: Mărţişorul – Tradiţii, semnificaţie şi origine

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site